Gratis ting at lave i Antalya

 

Leder du efter måder at spare penge på, når du rejser? Uanset om du bestiller en ferie med alt inklusive, hvor alle dine måltider bliver taget hånd om, eller en aftale med selvforplejning for at få friheden til at glæde dig selv, vil du stadig gerne opleve nogle fantastiske attraktioner, ikke? Hvis du skal til Tyrkiet på din ferie denne sommer, er her 11 gratis ting at lave i Antalya, som ikke vil bryde dit budget.




1) Lara Strand

Under din ferie kan du tage dig tid til at udforske det travle feriested Lara Beach og opleve alt det sjove, det kan tilføje til din ferie. Tyrkiets svar på Las Vegas; resortets hovedtræk er, som navnet antyder, den smukke gyldne strand, der strækker sig over imponerende 12 km. Det koster ikke en krone at vælge det bedste sted i sandet og nyde timers kvalitetstid med din familie. Stranden har faktisk Blå Flag status, så du kan være sikker på, at den er både sikker og ren for dine små at lege på og plaske rundt i bølgerne.

2) Den Gamle By og Marina

Også kendt som Kaleiçi, bør Antalyas gamle bydel være en af ​​de bedste ting på din to-do-liste, når du er på ferie, uanset at det er gratis at strejfe rundt. En labyrint af smalle gader, fyldt med uafhængige butikker og restauranter at kigge på og besøge; du kan nemt fylde en dag eller to med at udforske alle seværdighederne i dette maleriske hjørne af Antalya. Det er også hjemsted for nogle fascinerende historiske steder, som jeg vil forklare mere detaljeret nedenfor. Plus, tid dit besøg godt, og du kan opleve en smuk solnedgang over det glitrende vand i havnen.

3) Hadrians port

Grib dit kamera og tag et billede af Antalyas Hadrians port; et af de mest ikoniske vartegn i byen. Det er beliggende i hjertet af byens centrum, på Atatürk Boulevard, og er tilfældigvis en af ​​hovedindgangene til Kaleiçi, den gamle bydel. Denne historiske ruin går tilbage til 130 e.Kr., da den blev bygget til minde om besøget af kejser Hadrian. Men det har med succes bestået tidens tand og kan stadig nydes af alle, der besøger den populære ferieby Antalya i dag.

4) Chimera Flames

For noget andet, tag til byen Çirali, sydvest for Antalya, og besøg, hvad der kun kan beskrives som et fascinerende, mytisk bjerg. Beliggende omkring 1 km fra Chimaera (eller Yanartaş) bjerget, vil du finde nogle evigt brændende ild, der kommer ud af klipperne. Der er mange myter omkring dette magiske fænomen, men i virkeligheden er disse konstante brande forårsaget af en blanding af metan og andre gasser, der antændes, når de dukker op fra overfladen. Det er lidt af en stenet vej til flammerne, men det er det værd, især omkring skumringen.

5) Lycian  Way

Nu, det er noget, jeg altid har ønsket at gøre. Lycian Way er en populær og malerisk vandresti, der løber i sin fulde længde langs kysten fra Ölü Deniz nær Fethiye til Antalya. Med en fantastisk udsigt over Tyrkiets betagende lykiske kyst og det turkise Middelhav, strækker den sig over cirka 540 km og giver dig den perfekte mulighed for at udforske området til fods eller på to hjul. En dag med gå- eller cykelture kan være lige, hvad du har brug for, hvis du har fået det bedste ud af All Inclusive-buffeten. Men du skal selvfølgelig ikke rejse hele distancen!

6) Klokketårn

Et af de vigtigste fokuspunkter i Antalyas gamle bydel, gå ikke glip af det imponerende klokketårn, også kendt som Antalya Saat Kulesi. Mange mennesker bruger det som et mødested eller udgangspunkt for at udforske den travle gamle bydel, men ikke alle er klar over, at man faktisk kan gå indenfor og nyde den utrolige udsigt fra toppen. Nyd atmosfæren fra en førsteklasses position, og benyt lejligheden til at tage fantastiske billeder, mens du er deroppe. Det byder på smuk udsigt ned til havnen og er omgivet af et stort udvalg af caféer og restauranter.

7) Duden Vandfald

Duden-vandfaldene er et must-see for alle, der tager på ferie til Antalya, og der er en række forskellige sightseeingture, du kan booke for at se dem og lære alt om dem. Men du behøver ikke bestille en tur, hvis du bare vil se dem. Vandfaldet består af to dele: Det øverste Duden-vandfald er inde i landet omkring 30 minutter fra Antalya og det nederste Duden-vandfald strømmer direkte fra klippetoppene ud i havet, nær Lara Beach. Den bedste måde at se disse på er fra en båd ud til havet, men begge er tilgængelige ad landevejen (bil eller bus), hvor du kan tage det altafgørende billede til dine minder.

8) Konyaalti Strand

En anden fremragende strand, der er værd at besøge (måske mere end én gang?) er den smukke Konyaalti Beach, som ligger på den vestlige side af byen. Denne og Lara Beach er de to vigtigste kystbyer i byen, så vælg den, du bedst kan lide. Konyaalti har en smuk bjergrig baggrund, da den strækker sig 7 km fra Beydağları-bjergene, så den er den perfekte baggrund for et fantastisk familieferiebillede. Du kan gøre en hel dag ud af dette, da det har masser af faciliteter såsom toiletter, brusere og omklædningsrum og mange restauranter i nærheden.

9) Antalya Bazaar

Ingen tur til Tyrkiet ville være komplet uden at opleve de utrolige basarer og markeder, som landet er så berømt for. Selvom du ikke planlægger at bruge nogen penge, er det en fantastisk måde at nyde den lokale kultur og få en smagsprøve på den tyrkiske livsstil. Gå til Antalya Bazaar og tilbring tid med at vandre i de smalle gange, mens du nyder de fristende syn, lyde og lugte, der omgiver dig. Måske køber du alligevel noget!

10) Karaalioglu Park

Dette stykke afslapning mellem sådan en travl by er et idyllisk sted at slappe af under din ferie. Det er en smuk park lige ved kysten, som giver dig en enestående udsigt over den gamle havn, den bredere by og havet. Gå en tur under den varme tyrkiske sol, eller endnu bedre, tag en picnic og find et afslappende sted at sidde og tilbringe en time eller to. Der er masser at se i parken, fra Hıdırlık Tower til buskere og gadesælgere, der besøger grunden. Gå ikke glip af denne skjulte perle i Antalya.

11) Yivli Minaret-moskeen

Når du besøger Antalyas gamle bydel, er der en række bemærkelsesværdige vartegn at se på hver tur. Det ene er klokketårnet, som jeg allerede har nævnt, og det andet er den vartegn Yivli Minaret-moskeen, der knejser over terracotta-tagene. Moskeens riflede minaret er et vartegn og ikonisk symbol på byen, så du har ingen problemer med at finde den, det er helt sikkert. Beundre den upåklagelige arkitektur udefra, og gå derefter indenfor for at lære om dens historie, der går tilbage til det 13. århundrede.