Vejret Tyrkiet april

Hvad er vejret som i April i Tyrkiet? Klimaet i Tyrkiet er middelhavsklima. I de syv klimazoner i Tyrkiet er vejret i april meget forskelligt. Derfor har jeg samlet nyttige tips til at rejse til Tyrkiet i april, med vejret i alle dele af landet og information, som du helt sikkert skal kende til!

Vejret i Tyrkiet i april

Vejret i april i Tyrkiet kan ikke repræsenteres fra en enkelt klimatabel. Landet er opdelt i syv klimazoner, hvoraf nogle har meget forskellige vejrforhold:

Vejret i Istanbul (Marmara-regionen) i april. I april er vejret i Istanbul en blanding af forår og sommer. Om dagen er det normalt 20 til 25° varmt, solen skinner og der blæser ofte en mild vind gennem byen. Regntiden i Istanbul slutter endelig i april. Med mindre end 20° er havet desværre stadig for koldt til at svømme i efter min smag. April er bestemt en god måned for en bytur til Istanbul.

Vejret i Ankara og Cappadocia (Central Anatolien) i april. Vejret i april i Kappadokien er allerede meget behageligt, men Kappadokien ligger i gennemsnit mere end 1.000 meter over havets overflade. Mine erfaringer med vejret i Kappadokien i starten af ​​april er absolut positive. Dagtemperaturerne ligger mellem 20 og 25°C, nedbør er sjældne, og du behøver ikke en sweater. Temperaturerne om aftenen er koldere, så jeg ville under alle omstændigheder tage en tynd jakke med, den skal du bruge til luftballonturen i Cappadocia. Vejret i Ankara er i gennemsnit varmere end i Kappadokien.

Vejret ved det tyrkiske ægæiske hav i april. Sommersæsonen starter i begyndelsen af ​​april på det tyrkiske ægæiske hav. For første gang på året er havet varmt nok til at svømme ved 20°. Regn falder sjældent i april og varer normalt højst et par timer. Vejret er behageligt om dagen med temperaturer fra 20 til 25° i begyndelsen af ​​måneden og 25 til 30° i slutningen af ​​måneden. Det eneste du skal bruge er en sweater eller en let jakke om aftenen eller tidligt om morgenen.

Vejret på den tyrkiske riviera (Middelhavsregionen) i april. Vejret på den tyrkiske riviera og på den lykiske kyst er altid 1-2° varmere i april end på det tyrkiske ægæiske hav. I badebyerne Antalya, Belek, Side, Alanya, Kemer og Kas starter sæsonen fuldt ud i de første uger af april. I april svinger dagtemperaturen mellem 20 og 30° ligesom i det tyrkiske Ægæiske Hav. Havet når nogle gange 24 ° i slutningen af ​​måneden. Regn falder normalt kun nogle få timer i april og varer sjældent længere. Til en badeferie er april stadig i forsæsonen, da havet ikke er så varmt endnu, højsæsonen starter i juni.

Vejret ved Sortehavskysten i april. Vejret ved Sortehavskysten er desværre stadig meget regnfuldt i april. Situationen bliver mærkbart bedre, efterhånden som maj nærmer sig. Forskellen i vejret mellem de lavere områder ved havet og bjergene ved Sortehavet er stor. Men i april er det meget få steder ved Sortehavet, der er rigtig kolde. 15 til 25° er en almindelig temperatur ved Sortehavet i april. Den største forskel med sydkysten er den meget hyppigere regn.

Vejret i Sydøstanatolien i april. April er et godt tidspunkt at besøge Gaziantep eller Sanliurfa. I løbet af dagen når termometeret mere end 20°, i de bjergrige egne i det sydøstlige Anatolien er det også varmt. Generelt minder vejret i april om varme forårsdage eller de tidlige sommerdage i Centraleuropa. Da der er mere regn i april, bør du stadig medbringe en sweater og en tynd regnjakke til Sydøstanatolien.

Vejret i det østlige Anatolien i april. Det østlige Anatolien er kendetegnet ved sine høje bjerge og søer. Mellem de op til 5.000 meter høje bjerge i Ararat-massivet og Van-søen er vejret i april meget anderledes. Generelt er det dog allerede varmt nok til en tur i næsten alle regioner. Men man skal tage højde for, at det er omkring 5° koldere i Østanatolien end i resten af ​​landet.

April er allerede en af ​​de vigtigste rejsesæsoner i hele Tyrkiet. Liggestolene på stranden på sydkysten er allerede godt besat i den første uge af april. Men der går indtil midten af ​​april, før det er konstant varmere end 25°. For alle destinationer ud over strandene er april et perfekt tidspunkt. Dette gælder især for Istanbul og Cappadocia.