Kizkalesi østligste feriested i Tyrkiet

 

Kizkalesi er den østligste rigtige badeby i Tyrkiet. Byen i provinsen Mersin er derfor et insidertip. Du kan se pigens slot på en ø foran byens sandstrand i alle Tyrkiets brochurer. Alligevel er der næsten ingen pakkerejser i området.

Kızkalesi betyder "Jomfruslottet", det romantiske navn for korsfarerborgen, der flyder 150 meter ud for kysten af ​​denne kystby i det østlige Middelhav i det blå vand.

På kysten i den østlige ende af den smukke strand ligger et andet slot, Korykos, hvilket gør Kızkalesi (KUHZ kah-leh-see) til en by med to slotte.

Hvorfor stoppe her? At tage billeder af slottene og, hvis du er uforfærdet og en stærk svømmer, at svømme til Kız Kalesi på øen. Hvis du ikke er frygtløs, vil små krydstogtbåde tage dig dertil, du kan padle dig selv i en vandcykel, eller du kan endda flyve over den med et parasail.

Dusinvis af hoteller, villaer, lejelejligheder og pensionater tilbyder senge, hvilket gør dette til et charmerende sted at bo, hvis du rejser langs kysten. Det er generelt billigere og meget mere afslappet end byerne (Silifke, Mersin, Tarsus, Adana).

Jeg boede meget lykkeligt på Rain Hotel, et enkelt, men behageligt og rent 3-stjernet hotel kun en halv blok fra stranden.

Kızkalesi er også et godt udgangspunkt for besøg til de romerske ruiner ved Elaiussa-Sebaste, den romersk-byzantinske nekropolis ved Kanytelis, inde i landet fra kystlandsbyen Kumkuyu, de omfattende romersk-byzantinske ruiner ved Kanlıdivane og de imponerende huler i Himmelen og Helvede ( Cennet og Cehennem).

Ved Narlıkuyu, et par miles vest for Kızkalesi, er der masser af fiskerestauranter ved vandet, lige præcis til en hyggelig aften med spisning og samtale. Romerske mosaikker opbevares her på et lille museum.