Sirince en fortryllende landsby

Sirince, en af ​​de smukkeste ægæiske landsbyer i Tyrkiet, betyder bogstaveligt talt sød og sød. Det ligger inden for grænserne til Izmir-provinsen. Beliggende på en bakke over byen Selcuk og inden for rækkevidde af ruinerne af Efesos, har landsbyen bevaret de fleste af sine smukke gamle træhuse med deres røde tegltage. Her føles luften frisk, og restauranterne serverer vine med frugtsmag.

Sirince er en fortryllende landsby og meget forskellig fra andre i området. Oprindeligt blev landsbyen bygget af grækere, men efter befolkningsudvekslingen mellem Tyrkiet og Grækenland i 1923 blev de grækere, der måtte forlade Anatolien, erstattet af tyrkere fra Thessaloniki. I dag trives landsbyen gennem landbrug (olivenolie, vin, fersken, æble, figen, valnød) og turisme. Det er godt beskyttet og et sjældent og attraktivt eksempel på osmannisk tyrkisk arkitektur.

Sirince er en landsby fuld af nostalgi med sin lokalt producerede vin, traditionelle retter og autentiske livsstil. Når du går gennem landsbyen, føler du dig, som om du træder direkte tilbage i det 19. århundrede.

Sirince er uden tvivl en af ​​de mest æstetisk tiltalende bjerglandsbyer i Tyrkiet. Sirinces huse adskiller sig fra andre i regionen ved, at det er to-etagers huse bygget af sten og mursten, og har flere vinduer og altaner, der svarer til vinduernes størrelse. Deres kældre bruges til køkken og opbevaring. Vinduernes og udhængets rammer er dekoreret med malerier og fuglefigurer. De smukke huse bruges nu som boutiquehoteller.

Ting at gøre og se

Shopping: Den lille landsby Sirince er fantastisk til shopping. De lokale kvinder sælger håndlavede blonder, duge, perler, musselinklude og kjoler. Der er også en enkelt overlevende træskærer, som stadig laver smukke træskeer.

Vin og olivenolie: En af de ting, der får Sirince til at skille sig ud blandt turistmålene, er dens hjemmelavede vine. Navnet Sirince er forbundet med de druer, der dyrkes i nærheden, og som laver lækre frugtvine. Der er kun to vinproducenter i landsbyen. Den lokalt producerede olivenolie er også utrolig!

En dag i den maleriske landsby Sirince;

Gå frit rundt i Sirinces gader.

Smag lækre lokale vine i kældrene.

Prøv hjemmelavede velsmagende pandekager.

Køb utroligt velsmagende olivenolie.

Besøg kirkerne Saint John the Baptist og Saint Dimitrios.

Drik traditionel tyrkisk kaffe eller hyldebærsirup.

Besøg Teaterskolen og Matematikinstituttet.

Nyd vintagekultur-, kunst- og venskabsfestivalen.