Cittaslow langsom by i Tyrkiet Eğirdir

Ønsker du en autentisk rejsedestination? Vil du komme væk fra kaoset i hverdagen og finde et par dages hvile? Nå venner, I er på det rigtige sted i Eğirdir!

Velsignet med en række forskellige kulturer, der blev født eller bragt til landet Anatolien såvel som naturlige skønheder, har Tyrkiet ingen mangel på Cittaslow-byer.

Denne uge tager vi dig til Eğirdir, en sydlig by omkring søen med samme navn. Eğirdir er kendt for sin naturlige skønhed i det tyrkiske søområde og er en unik blanding af smuk natur, uberørte strande, idylliske øer og omfattende campingområder.

Eğirdir er et yndet rejsemål for entusiaster i weekenden. Det er dog også et perfekt stop for bilture, da regionen ligger tæt på mange andre byer bygget omkring søer med en fascinerende udsigt.

Bortset fra den naturskønne udsigt, der kan ses overalt i byen, er der ikke meget i byen Eğirdir, der rammer dig - men glem ikke, at det er hele pointen! Eğirdir er simpelthen din typiske lille by, der har formået at beholde sine oprindelige rødder. Husene er bygget i traditionelle stilarter for at holde varmen ude, byboerne fortsætter deres traditionelle håndværk og livsstil sammen med deres køkken, en perfekt blanding af middelhavs- og mellemøstlige delikatesser.

Eğirdir er stadig et af de steder i Tyrkiet, hvor du virkelig kan smage naturen. Når du går omkring Eğirdir, vil du blive tiltrukket af søen og det bjergrige kulisse. Byen tilbyder det perfekte landskab til at slappe af og undslippe sommervarmen og det barske vintervejr.

Eğirdir virker som en stille by, når du først ser den, men udseende kan bedrage. Byen var engang en vigtig byzantinsk by med en bymur og en fæstning. Selvom der kun er en lille mur af den byzantinske fæstning tilbage, føles det godt at bruge lidt tid på et sted, hvor der er så meget historie. Byen er også hjemsted for nogle af de smukkeste Seljuk og osmanniske moskeer og bygninger.

At besøge byen om sommeren giver dig mulighed for at deltage i forskellige vandsport. Du kan tage bådture, tage en kano eller surfe. Hvis du vil tage det lidt lettere, er der altid en chance for at nyde dovne dage på stranden. Er du vild med trekking? I så fald kan Eğirdir også være en kandidat til at være dit yndlingssted. Byen er det sidste - eller første - stop af St. Paul Trail, en 500 km, 27 dages skiltet vandresti fra Perge (15 km øst for Antalya) til Yalvac, nær Eirdirdsøen. Vinter er også et godt tidspunkt at besøge Eğirdir, især for dem der nyder udendørs sport, da det er ret tæt på Davraz Ski Resort.

Vil du også bo i denne vidunderlige by, her finder du nogle overnatningssteder.