Cittaslow langsom by i Tyrkiet Uzundere

Den langsomme Cittaslow-by Uzundere i Erzurum er kendt som et af de mest fredelige steder i Tyrkiet og som et sted at besøge adrenalinsøgere og fejre natur, historie og det gode liv.

Når du besøger Tyrkiet, vil du sandsynligvis se Istanbul eller resterne af Efesos i Izmir eller køre til den tyrkiske riviera i Sydanatolien for at nyde den strålende middelhavssol, mens du blødgør i det krystalklare blå vand.

Normalt er den østlige del af landet ikke det første sted, der kommer til at tænke på, når man rejser gennem Tyrkiet. Men hvis du vil se et sted uberørt af den moderne menneskes destruktive hænder og tilbringe et par dage i en lille by, hvor livet er godt, og tiden løber langsommere end normalt, skal du se Erzurums Uzundere, en af ​​Cittaslow-byerne i Tyrkiet.

Adrenalinjunkier og eventyrere opdagede skønheden i Uzundere længe før Cittaslow-netværket, der har hovedkontor i Italien. Byen blev anerkendt af den langsomme bybevægelse for et par år siden og er nu blevet en international turistattraktion. Men vær ikke bange, det kan være en turistattraktion, men Uzundere formåede at beskytte den magi, der gør det til "himlen på jorden".

Uzundere ligger 84 kilometer nordøst for Erzurum og er hjemsted for enestående naturlige skønheder og historie. Byen er hjemsted for Tyrkiets højeste vandfald, Tortum-vandfaldet og en naturlig sø med samme navn. Tortum-vandfaldet blev dannet efter et jordskred nær landsbyen Balıklı i det 18. århundrede og er 21 meter bredt og 48 meter højt. Med ankomsten af ​​foråret begynder sneen, der dækkede jorden i cirka seks måneder, at smelte i Erzurum. Strømmen ved vandfaldet topper, når sneen smelter og fortryller besøgende med en regnbue omkring faldene om foråret og sommeren.

Kort sagt, hvis du tilfældigvis er i Uzundere, vil du se den østlige skønhed i højlandet dækket af sne næsten hele året rundt samt hede, der ikke kun viser det grønne i Tyrkiet, men også det østlige mysterium.

At spise i Uzundere er et helt andet emne. Det rige og kødbaserede køkken i det østlige Anatolien afspejles også i Uzundere. Hvad der gør maden i Uzundere så speciel er, at alle ingredienser er naturlige, økologiske og indsamles af lokale producenter. Under dit besøg kan du smage byens lækre mad og tage noget af den økologiske mad hjem. Sørg for at få nogle æg, smør og økologisk frugt.

Uzundere betragtes som et af de mest fredelige steder i Tyrkiet og er blevet en hyppig destination for adrenalin-junkier. Bortset fra de sædvanlige vandreture og vandreture i naturen tilbyder byen en række ekstremsportmuligheder.

Klatring er en af ​​de mest populære aktiviteter i byen. Bjergbestigere fra hele Tyrkiet såvel som over hele verden rejser til Uzundere for at teste Anatolias østlige bjerge. Hvis du vil skubbe dig selv til det yderste, tilbyder natur sportsklubber mulighed for isklatring, klatrere forsøger at bestige det frosne Tortum-vandfald.

Leder du efter et nyt paragliding område? Så er du kommet til det rigtige sted. Byen Uzundere har 20 forskellige steder, der er egnede til paragliding. Kommunen og sportsforeningerne arrangerer paragliding-arrangementer, hvor atleter også kan campere i regionens uberørte natur.

Hvis du kan lide historie, er der et par interessante ting i Uzundere. Byen er hjemsted for mange civilisationer gennem dens 3.000 års historie og er hjemsted for Oshki, et georgisk kloster fra det 10. århundrede. Klosteret betragtes som en af ​​de største og mest arkitektonisk komplekse bygninger bygget overalt i den østlige kristne verden og er åben for besøg af historieinteresserede.

Byen har også et slot fra det 16. århundrede. Selvom det ikke er så glamourøst som de fleste slotte, du kan se omkring Anatolien, blev Engüzelkapı Castle bygget på stedet for et byzantinsk slot og har arkitektoniske elementer fra de to store imperier, osmannerne og byzantinerne.

Slottet blev næsten ødelagt, men ministeriet for kultur og turisme meddelte i 2016, at denne historiske struktur ville blive renoveret.

Selvom renoveringen endnu ikke er afsluttet, kan du stadig opleve noget historie på stedet.