Ünye smuk badeby ved Sortehavet

Beliggende i Sortehavsregionen i Tyrkiet, er Ünye et af de førende distrikter i Ordu-provinsen med sine 17.000 års historie, fæstninger, kirker, moskeer, kroer, bade, rige skove, plateauer, vandløb, unikke strande og dybblåt hav .

Ikke kun er Ünye en fantastisk beliggenhed, det er også en hovedstad i sit eget køkken med en gæstfrihed og kultur, der er så gæstfri som du nogensinde vil se. Denne charmerende lille havn er en af ​​de dejlige feriebyer ved Tyrkiets Sortehavskyst og kan med rette prale af fremragende strande og campingfaciliteter.

Byen har de fineste eksempler på stenhuggeri siden det 19. århundrede og er berømt ikke kun i Ünye, men også over hele landet. Vi anbefaler, at du køber kobbervarer fra butikkerne langs Kazancilerstraat og besøger de historiske huse langs Kadilar-skråningen. Du kan ride og have en sjov dag med dine kære på Ünye hestesportfaciliteter, det eneste sted hvor du kan ride på heste i Sortehavsområdet.

Glem ikke at besøge de hellenistiske klippegrave, badehuse og Yunus Emres grav.

Historiske steder

Ünye Castle ligger 7 km fra byens centrum og byder dig velkommen som et levende vidne til historien med sine 2500 års historie. Du kan observere osmannisk arkitektur på Kadilar-bakken og tage en historisk rejse mellem træ- og stenhuse. Saray-moskeen i centrum er en Seljuk-bygning og bruges stadig i dag. De eneste rester af det gamle palads, der er bygget på væggene ved havet, er værd at se.

Naturlige attraktioner

Byskoven i Asarkaya ligger på Ünye-Fatsa-vejen. Det er et rekreativt, picnic- og sportsområde 4 km fra centrum af Ünye-distriktet.

Skoven er det foretrukne sted for alle, der ønsker at komme væk fra byens støj, tilbringe en stille tid med familien og indånde skovluft. Asarkaya skov er et sted tæt på byen, men også væk fra byens støj. Skoven betjener besøgende i alle årstider. Det er ideelt til fugleture og skovvandringer.

Yazkonagi-hulen 4 km væk fra Ünye venter sine besøgende. Monumentale træer i Ünye er kendetegnet ved den kraft, de får fra deres rødder.

Strande

Ünye er et yndet rejsemål for sol-, hav- og strandelskere. Denne charmerende badeby er kendt for sine gode strande og campingfaciliteter. De mest bemærkelsesværdige naturlige strande i Ünye er Uzunkum, Cinarsuyu, Feneralti og Inciralti.