Orhaniye populær blandt sejlere

Landsbyen Orhaniye, populær blandt sejlere, ligger i en bugt på den smukke Ægæiske kyst i det tyrkiske distrikt Marmaris. Enhver, der fejrer deres ferie her, vil opleve en oase af fred og stor gæstfrihed fra den lokale befolkning.

I Orhaniye, langt væk fra masseturisme, finder du uspoleret Tyrkiet. Området er smukt med fyrreskove og smukke strande. I restauranterne kan du nyde traditionelle tyrkiske og raffinerede europæiske retter. Og selvfølgelig er der frisk fisk og skaldyr på menuen, friskfanget af fiskerne i landsbyen. Hvad venter du på?

Har du altid ønsket at gå på vand? Som kan! I Orhaniye Bay er der en lang smal sandbank kendt som Kizkumu. Du kan gå langt ud i havet uden at vandet bliver dybere. Legenden siger, at en pige lagde sand i sin nederdel og kastede det i bugten for at komme sig gennem vandet til sin elsker. Sandet løb imidlertid ud, og hun druknede.

Kizkumu-regionen er opkaldt efter hende; pige sand. På Kizkumu finder du en lille strand og et vandsportcenter, hvor du har mulighed for at udøve forskellige vandsport.

Takket være middelhavsklimaet og placeringen på den Ægæiske kyst er det et godt sted at være året rundt og nyde behagelige temperaturer, der når 34 grader i sommermånederne. Derudover er der næsten altid en kølig brise, så den ikke bliver for varm. Om foråret er den gennemsnitlige temperatur omkring 23 grader. Vandtemperaturen stiger fra 17 grader i april til 25 grader i de varme sommermåneder.

I bugten ved Kizkumu er en lille ø, hvor ruinerne af et slot kan findes. Det er værd at leje en båd, sejle til øen og tage en tur til slottet. Du vil blive belønnet med en smuk udsigt. En tur til livlige Marmaris, kun 20 minutter fra Orhaniye, er også umagen værd. Her finder du masser af barer, restauranter og et omfattende natteliv samt et fascinerende udvalg af butikker i basaren. Forbered dig på mange tæpper! Det anbefales også en bådtur gennem Hisaronu-bugten, der inkluderer dig. omgivelserne på Dislice Island med smalle kløfter og klippeformationer. Ved indgangen til Orhaniye-bugten, hvor sejlbåde fortøjer for sæsonen, finder du rester af et kloster. Du kan også beundre mosaikkerne i haven.