Turistattraktioner i og nær Antalya

Antalya tilbyder nok ting for alle at gøre. Hvis du har lyst til at tage en byvandring, finder du flere steder af interesse, som bestemt er et besøg værd. Den labyrintiske gamle bydel har mange atmosfæriske historiske steder, mens byen er perfekt beliggende og kan fungere som en base for at udforske det omkringliggende område, hvor snesevis af store ruiner venter. Det er dog ikke hele historien. Denne by er også et godt sted for dig, hvis du i det mindste elsker de hvide sandstrande i Tyrkiets turkis kyst. Strand elskere og historie buffs vil begge være tilfredse under deres ferie i Antalya.

 gamle bydel (Kaleiçi): Det labyrintlignende kvarter Kaleiçi er lavet til fods. Perfekt restaurerede hvidkalkede osmanniske palæer med rødt tag ligger langs brostensbelagte gader, der nu byder på en overflod af boutiquehoteller, souvenirbutikker, kunstgallerier og restauranter. Selv om det er mere et sted at blot trække vejret i den gammeldags atmosfære, er der også masser af små turistattraktioner for dem, der ønsker at se seværdigheder. Hovedtorget (Kale Kapısı) har en fæstning og en stenklædte klokketårn, mens den 18. århundrede Tekeli Mehmet Paşa-moskeen er værd at se på grund af det smukke interiør med flisearbejde. Langs Hesapçı Sokak finder du den yndefulde Kesik Minare (afkortet minaret). Ødelagt af ilden i det 19. århundrede, er alt, der er tilbage af en bygning, der startede sit liv som et romersk tempel, omdannet til en byzantinsk kirke og til sidst blevet en moske.
gamle havn: beliggende i en fordybning i klipperne, den gamle havn i Antalya er en malerisk samling af butikker, pæne cafeer, basarer og forsigtigt boblende yachter med udsigt over det skinnende Middelhavet. Indtil midten af ​​det 20. århundrede var dette den vigtigste havn, der bragte handel og velstand til byen og regionen. Nu kommer du her for at shoppe, og så se solen gå ned, mens du drikker en kop kaffe. Du kan også tage en tur med turbåden over Middelhavet eller blot finde et sted på stranden.
Antalya Museum: Hvis du er interesseret i tyrkisk historie, gå ikke glip af dette fremragende museum. De blændende udstillinger viser de bedste fund fra udgravninger på den tyrkiske kyst. Endnu bedre er samlingen præsenteret på en eksemplarisk måde, hvilket gør den rige (og ret komplicerede) historie i Tyrkiet let at forstå. Det store arkæologiske område byder på viser fra bronzealderen til byzantiet med særlig vægt på ruiner i nærheden.
Yivli Minare: Den mest fremtrædende træk ved Antalya er Yivli Minare (fløjtede minaret) bygget af Seljuk sultanen Alaeddin Keykubad (1219-36). Minareten er et typisk eksempel på Seljuk arkitektur, med en firkantet bund dækket med en ottekantet tromle, der bærer den fløjlede skaft med sit serrated galleri rundt om toppen. Minareten er lige ved siden af ​​Kale-porten til den gamle bydel. Modsat minareten er det osmanniske klokketårn Antalya, mens der i nabolaget er nogle grave fra det 14. århundrede.
Hadrians port: Hadrians port er en af ​​de vigtigste porte til Kaleiçi-distriktet. Væsentlige dele af de hellenistiske og romerske bymure på østsiden af ​​den gamle by er blevet bevaret, og Hadrians port er den mest slående af disse sektioner. Bygget til ære for besøg af kejser Hadrian, er denne imponerende marmorport med tre buer flankeret af imponerende tårne, dekoreret med rige skulpturelle dekorationer.
Romersk fort (Hılırlık Kalesi): Dette 14 meter høje cylindriske tårn, bygget i 2. århundrede, kigger over den gamle havn fra højt over kanten af ​​Karaalioǧlu parken. Ingen ved præcis, hvad hovedfunktionen var, men de fleste er enige om at det fungerede som en vagttårn eller fyrtårn over den travle havn nedenfor. Nu er det et fantastisk sted at se solnedgangen. eller for at få den vigtige panoramaudsigt over det gamle havneområde. Selve parken er det vigtigste picnicområde og et roligt, blomstrende sted at undslippe byens gader og travlhed. Gør som lokalbefolkningen og kom her i skumringen for at gå.

Aspendos: Den viktigste grunnen til at historieelskere besøker Antalya, er å gjøre utflukten til Aspendos. Dette arkeologiske stedet er hjemsted for et romersk teater som allment anses som den best bevarte i verden og en av de største turistattraksjonene i Tyrkia. Ærlighetstidene til denne blendende gamle byen var i 2. og 3. århundre, da de fleste av ruinene som fortsatt skal sees, er blitt bygget. Bortsett fra teatret, som har blitt fullstendig restaurert og plass til 15.000 mennesker, er mye av resten av nettstedet fortsatt i ruiner og er nok bare interessant for den mest entusiastiske turist. (47 km øst for Antalya).
Termessos: Aspendos kan få all kjennskap til turisme, men Termessos beseirer det med stor entusiasme, hovedsakelig på grunn av atmosfæren. Verken grekerne eller romerne klarte å temme de krigsførende pisidene som beskyttet sin uavhengighet fra den fjellrike regionen Termessos. De godt bevarte resten av denne gamle byen er spredt over en robust åsside med fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Bruk solide sko og ta rikelig med vann for å utforske dette nettstedet fullt ut. (34 kilometer nordvest for Antalya).
Perge: Perges enorme og ødelagte stadion, halvdelte templer og enorme kolonnader er gjennomsyret av en atmosfære av forfallende herlighet. Dette var en gang hovedstaden i det gamle Pamphylia, som blomstret under den første greske og romerske regelen. Ruinene her er ikke like godt bevart, som besøkt av færre turister, og du kan utforske de lange gatene og halvkollapsede templene i fred. De romerske badene, den hellenistiske porten og Akropolis er alle spesielt interessante.
Olympus og Chimaera: De nesten tvillingbyene Olympus og Çıralı ligger på en strekning av den vakre kystlinjen nær de overgrodde ruinene til den gamle, lyciske byen Olympus. I tillegg til ruinene, er den berømte attraksjonen her kimæren, en naturlig forekommende evig flamme som blinker fra klippeklippen over den. Olympus er populær blant unge backpackere og har rykte om å være livlig om natten, mens Çıralı er mer avslappet og alt handler om å slappe av på stranden. Begge er perfekte for alle som ser etter en strandferie, vekk fra de bevisst bygget turiststedene i Tyrkia. (84 kilometer sørvest for Antalya).