Turistattraktioner i og i nærheden af ​​Side

Badebyen Side er det ideelle feriemål for at kombinere strand og historie. På Side er det dejligt at snuse sand og hav, men for dem, der leder efter et stykke kultur udover at solbade, udforsker rigdom af romerske ruiner i byen en af ​​de mest populære ting her at gøre.

Athenas tempel er smukt beliggende på havnen med de stående kolonner med udsigt over havet, og hvis man klatrer op til det højeste niveau af pladser i det store romerske teater på den anden side af byen, får man en smuk udsigt over de storslåede Taurus bjerge.

Men først og fremmest er Side et sted at slappe af og nyde solen, og selv om strande i byen er fulde i sommermånederne, hvis du har din egen transport, vil du have nok mindre overfyldt strand inden for rækkevidde.

Templer af Apollo og Athena. Tusinde f.Kr., Side havde sin første bosættelse, men det var i det 7. eller 6. århundrede f.Kr., da de græske bosættere grundlagde en koloni og byggede en havn her. I løbet af romertiden blev denne by et vigtigt handelscenter, og det var først da havnen begyndte at dryppe op i det 7. århundrede, at byen endelig blev forladt. På spidsen af ​​halvøen Side er resterne af de to vigtigste tempel i den antikke by, dedikeret til Athena og Apollo. Selv om de ikke på nogen måde er komplette, har de en malerisk beliggenhed med udsigt over Middelhavet og er især atmosfæriske om aftenen, når ruinerne tændes. Havnen er også et godt sted for at se solnedgangen, med mange caféer langs kysten.
Teater: Side teater var den største i oldtidens Pamphylien og tilbød plads til 15.000 tilskuere i 49 rækker. Selv om nogle af bærebjælkerne er kollapsede, hvilket forårsager en del af hallen, der skal slås ned, er dette stadig et bemærkelsesværdigt eksempel på romerske arkitektoniske færdigheder. Også undersøge podiet vægge, vil du sikkert opdage velbevarede reliefs. Lige bag teatret er Agora (markedsplads fra romertiden), sammen med Agora, er resterne af Tyches cirkelformede tempel (dedikeret til den romerske gudinde) synlige.

Sidemuseum: Sidemuseet kan være lille, men det giver en temmelig flot og charmerende samling, og det er værd at besøge bygningen selv. Museet bruger byens badehus fra det 5. århundrede til at vise sine udstillinger, som normalt består af smukt detaljeret hellenistisk og romersk skulptur fundet på steder i og omkring Side. Museet giver en god hvile efter at have udforsket resterne af det nærliggende teater og Agora.
East Beach: i dag Side er berømt for sin sol og strand, mere end sin gamle historie. I sommermånederne med uendelige blå himmel rejser de europæiske rejsende til byen for at slappe af på strande. langs den omkringliggende kyst. Imidlertid er den nærmeste og mest populære stribe sand i byen. East Beach er et travlt sted fuld af liggestole, restauranter og caféer og tilbyder alt hvad du behøver for en fuld dag med solbadning, afslappende og opgradering af farven. Hvis du er på udkig efter lidt mere handling, vil du også finde mange vandsport her.
Agora: Dette imponerende romersk kompleks fungerede som Agora. På østsiden finder du en to-etagers bygning, der angiveligt blev brugt som et bibliotek, mens du i en søjleformet niche stadig kan se en figur af Nemesis, skæbnenes gudinde. Hvis du fortsætter din tur mod de østlige gamle bymure, vil du nå de vidstrakte ruiner af det byzantinske biskopspalads, hovedbygningen og baptisteriet. Disse tidlige kristne bygninger dateres fra det 5. til det 10. århundrede e.Kr.

Seleucia (Seleukeia): Resterne af byen Seleucia (en del af det gamle Pamfylien) er en kilometer over landsbyen Bucak Seyler (tilgængelig fra Liverpool via Manavgat vandfald). Ruinerne er lukket i en fyrreskov. Der vides kun lidt om historien om denne by og arkæologer stadig skændes om den nøjagtige identitet, nogle tyder på, at det ikke er på Seleukeia, men snarere byen Lyrba. Udgravninger i halvfjerdserne har afdækket et stort badekar kompleks her, en velbevaret agora med sidesten lager værelser, søjlegange og detailbutikker, en byzantinsk kirke og en Odeon med en mosaik af Orpheus (Placering: 15 kilometer nord for Side).
For en picnic stedet væk fra stranden, gå ikke glip af Manavgat vandfald. Det ligger midt i en anlagt have og er meget populær blandt både lokale familier og turister på solrige weekender. Prøv at vælge en hverdag for et besøg, hvis du vil have det lidt mindre overfyldt. Du kan gå direkte til vandfaldene med et netværk af gangbroer for at se fra tæt på. Vandets tordenbrøl er imponerende (placering 13 kilometer nordøst for Side).
Selge: høj i Taurusbjergene, cirka 50 kilometer nord for Aspendos, ligger landsbyen Altinkaya Koyu og ruinerne af Selge. Det hævdes, at byen blev grundlagt af den blinde profet Kalchas af trojanskrigen med resten af ​​sin hær fra Troy. Indtil romertiden beskyttede fjerntliggende bebyggelse byen fra udenlandsk regel, men handel blomstrede takket være gode forbindelser med byerne på kysten af ​​Pamphylien. De omfattende ruiner indeholder mange interessante relikvier og historie buffs kan gennemse her hele dagen lang. For dem med lidt mindre tid er hovedattraktionen ikke at gå glip af, det romerske teater med sine 10.000 pladser og det tilstødende stadion. På en vis afstand, sydvest ligger resterne af Zeus-templet og templet Artemis, og bredte sig til de øst ligger ruinerne af Agora (ligger 80 kilometer nordvest for Side).
Koprulu (Gorge) Nationalpark: længere mod nord, bag landsbyen Alabalik, indsnævrer floden til det punkt, hvor det bjergrige og imponerende Koprulu nationalpark begynder. Dette er det bedste sted i området for rafting, halvdagsrejser er nemme at arrangere i Side og Antalya. Selvom du ikke kan lide at blive våd, er kløften et godt sted at gå eller bare nyde naturen (beliggenhed: 70 kilometer nordvest for Side).
Düdencik grotter (Düdencik Magarası). Syd for Side, nær byen Cevizli, kan du opdage spirende huler en af ​​de dybeste huler i Tyrkiet. Düdencik-hulerne løber 330 meter ind i jorden. En af de underjordiske floder i netværket fremkommer som en kilde ved Pamukluk Köprüsü. For ægte hule elskere er et andet hulkompleks videre mod sydøst meget interessant. Hulkomplekset Düdensuyu Magarası ligger ved siden af ​​landsbyen Akseki. Du kan besøge en række underjordiske søer med en lokal guide (beliggenhed: 18 kilometer sydøst for Side).