Turistattraktioner i Kas

Med sin perfekte havn Kas er en favorit destination for at fortøje en yacht i provinsen Antalya i Tyrkiet og et af de bedste steder at gå til søs for en afslappende besøg til de mange hemmelige bugter og øer langs kysten. Selve byen er fyldt med hyggelige butikker og hyggelige caféer. Som turist kan du slappe af og shoppe her. Mens de sunkne ruiner omkring Kekova og Kaleköy er de vigtigste historiske attraktion, der er mange flere rester af Lycian, græske og romerske epoker skjult i det omgivende kuperede bagland, hvis du er på udkig efter flere ting at gøre.

Meis: lige før Kaşs kyst ligger øen Meis 'geopolitiske særpræg. Selv om det kan nå dig med færge fra kysten om 20 minutter, tilhører Meis faktisk Grækenland og er kendt i Grækenland som Kastellorizo. I løbet af en dagstur vil du således passere en international grænse. Meis har masser at byde på for at holde dig travlt hele dagen lang, herunder bådture til øens kystgrotter og en stor bjergvandring til øde kirkeruiner. Landsbyen ved havnen er også sød med mange caféer og alle bygninger i pastellfarver. Der er to færger sejler dagligt fra Kaş, og hvis du går til Grækenland, kan du også fortsætte til Rhodos med ugentlige færger.
Antiphellos ruiner: den moderne by Kaş ligger på stedet af de antikke Antiphellos. Blandt de mange attraktioner i oldtiden er en Lycian sarkofag i byens centrum, en velbevaret teater på den vestlige side af byen med smuk udsigt over bugten, resterne af den gamle bymur nær havnen og nogle Lycian rock grave mere mod nordøst.
Strande: Kaş handler om sol, hav og strand. Langs kysten er mange perfekte hvide strimler af stranden for at lægge dit håndklæde. Stranden i Kaputaş (mellem Kaş og Kalkan) er en af ​​de mest populære, og om sommeren kan den blive overfyldt med mange søgende turister. Hvis du skræmmer folkemængderne, skal du gå til de smukke strande Liman Aǧzı, på den anden halvø. De er let tilgængelige med vand taxa fra Kaş havnen, hvis du ikke har lyst til en lang gåtur langs kysten.
Kekova sænket byruiner: offshore øen Kekova er et af de mest interessante seværdigheder i nærheden af ​​Kaş. Øen er kendt for undervandsruinerne lige ved kysten, kendt som den sunkne by. Den bedste måde at komme her er med en yacht eller en bådtur fra Kaş eller Üçaǧız. Alternativt rejser den yderst populære kajak til den sunkne by.
Üçaǧız: Üçağiz er en lille malerisk fiskerby og havnen i regionen, det er stadig et lidt søvnigt og afslappet sted. Det har mange gode fisk og skaldyr restauranter på havnen, gamle hvide bygninger dækket med bougainvillea og små souvenirbutikker. Du kan besøge nogle af Teimiussas ruiner ved at gå til østsiden af ​​havnen. Der er en række gæstehuse, som hurtigt besættes i sommermånederne, så book i tid. Üçağiz er populær blandt sejlere og vandsportentusiaster, men med vandrere, trods alt, langdistancevandspaden, fører den lyciske vej forbi landsbyen.
 Kaleköy: Kaleköys middelalderlige slot har en smuk beliggenhed på en bakketop på en halvø over vandet i Uçaǧız. Slottet blev bygget på grundlaget af Simena tidligere citadel. Du kan stadig besøge teatret med syv etager og 300 pladser. Der er også en nekropolis lige mod vest, som hovedsagelig indeholder romersk sarkofagi i Lycian stil. Under slottet ligger på kystlinjen den maleriske landsby Kaleköy. De fleste mennesker besøger Kaleköy som led i en dagstur fra Kaş, hvor Kekova også er besøgt.
Sint Nicolaas kirke: Santa kommer fra Tyrkiet. Demre (oldtidens Myra) var blevet en fremtrædende by i det 4. århundrede, og Saint Nicholas var den berømte biskop her. Den middelalderlige kuplede Basilika Saint Nicholas er et vigtigt pilgrimssted for tilhængere af den ortodokse kristne tro. Demre er en nem dagstur fra Kaş.
Myra: Bare inde i landet fra centrum af Demre er resterne af oldtidens Myra. Nogle velbevarede Lycian rockgrave er blevet hugget ind i klippen, og der er også et stort romersk teater, der er smukt restaureret. Du kan kombinere Myra meget godt med et besøg i Sint Nicolaas kirke, der er nævnt ovenfor. Du kan let gå til Myra fra kirken, hvis det ikke er for varmt. Glem ikke at købe vand, en hat og solcreme.

Andriake: denne gamle, sandet havn i sumpområde, seks kilometer vest for Demre, ruinerne af en imponerende kornmagasin og et tempel, en markedsplads, dele af havnen vægge og flere kapeller, der stadig er i god stand.
Arykanda: En dagstur til den hellenistiske ruin af Arykanda er værd. Terrasserne langs en hældning af Akdaǧ bjerget, med mange velbevarede monumenter at udforske. Stadion på den højeste terrasse er forholdsvis lille, der stammer fra den græske æra, men restaureret af romerne. Under stadion er et næsten intakt græsk teater med 20 pladser og nogle indskrifter, der stadig er synlige i øverste række. Odeonen på den nederste terrasse er 75 meter lang med et mosaikbund.
Limyra: den gamle by Limyra går tilbage til det 5. århundrede f.Kr., det er en af ​​de ældste bebyggelser i Lycia. På bakken nord for siden kan man se en højere og nedre Akropolis med rester af en byzantinsk kirke og det romerske teater. På den stejle klint mod syd, Heron Perikles (ca. 370 f.Kr.). Hugget ud af klippen i form af et tempel. Der er også tre store Lycian rockgrave. Alle ruiner er blevet meget forvitret og ikke godt bevaret.
Kyaneai: Denne lyykiske by var velstående indtil det 4. århundrede e.Kr. Der er en række af sarkofager og flere grave at vandre rundt, samt resterne af et marked, og de engang massive voldanlæg. Det store teater er højdepunktet på stedet og har 25 pladser. Fra de øverste pladser har du en storslået udsigt. Kyaneai får kun få turister om dagen, så du kan forestille dig selv i en fortabt verden.