Halfeti skjult paradis i Tyrkiet

Halfeti er kendt som et skjult paradis og den første Cittaslow (bogstaveligt Slow City er en international standard for kommuner inden for miljø, landskab, lokale, gæstfrihed, miljø, infrastruktur, kulturarv og bevarelse af identitet scorer godt.) Sydøst af Anatolien. Med sin usædvanlige geografi og kultur bliver området stadig mere populært som turistmål.

Halfeti er en lille fiskerby i Sanliurfa provinsen i det sydøstlige Anatolien Tyrkiet og blev udnævnt af Cittaslow International i 2013 som en langsom by i Tyrkiet. Halfeti er den første cittaslow i sydøst for Anatolien i Tyrkiet.

Cittaslow Halfeti har potentialet til at blive en af ​​verdens mest interessante langsomme byer med sin historiske arv og unikke kultur. Rumkale og de andre kulturskatter af Halfeti tager besøgende på en rejse til fortidernes skønhed. Derudover er det dejligt at se den specifikke sorte rose fra Halfeti. Frugter og grøntsager, herunder bananer, grapefrugter og datoer, trives i middelhavsklimaet i regionen.

Med hensyn Halfeti retter er traditionelle kebab, entrees og desserter, der tilbydes til gæsterne på restauranter på den side af Eufrat. Smag også de berømte jordnødder fra Halfeti.

Halfeti blev bygget af romerne øst for Eufrat. Halfeti har mange huler, der afspejler historie. Huse i Halfeti har en unik arkitektur, hvilket betyder en spektakulær rigdom og velstand. Sten arkitektoniske bygninger er sjældne og unikke i denne del af Anatolien. Terrasser er en integreret del af Halfeti huse.

Halfeti er kendt for sine sorte roser, faktisk meget mørkerøde, som kun vokser i denne specifikke del af verden. De duftende roser vokser på en 1,5 meter lang rosenbusk, der blomstrer om foråret og sommeren. Halfeti overrasker sine besøgende med en ren skønhed, der ligner en kystby.