Dykcentre i verdensklasse i Tyrkiet

Folk fra hele verden kommer til Tyrkiet for at nyde nogle af verdens bedste dykkercentre og unikke undervandsaktiviteter. Tyrkiet blev en førende nation inden for marine turisme efter at have oprettet de nyeste dykningscentre og hundredvis af dykkerfaciliteter i de senere år. De 254 dykkercenter i landet tilbyder vandsport til både turister og lokalbefolkningen, med 83 i Middelhavet alene.

Kaş, Kemer, Canakkale, Fethiye, Ayvalık, Antalya, Mersin og Bodrum er de mest populære dykkersteder. Foruden dykkecentrene øges interessen for Lake Van også dagligt.

 Præsident Şahin Özen fra den tyrkiske undervands sportsforening (TSSF) fortalte Anadolu Agency (AA), at dykkercentre spiller en vigtig rolle for at stimulere turismen.

"Om sommeren kommer turister, dykkerentusiaster og mange mennesker fra forskellige dele af verden her for at se vores dykkecentre og de farverige undervandshabitater, interessen vokser hvert år," sagde han.

Özen tilføjer: "Vi har 254 aktive dykkercentre på vores kyst og indre farvande med hundreder af dygtige dykkerinstruktører og guider, og vores instruktører er meget erfarne og sikre til dykning og international erfaring." Tyrkiet har også dykningsmuligheder for handicappede besøgende med 52 specialuddannede instruktører, tilføjet Özen.


Kaşs undervandsaktivitetscenter, der er oprettet af Verdens Undervandsforbund (CMAS) og TSSF i fællesskab, betragtes som et af verdens bedste.

 "Kaş er hjemsted for nogle af de bedste gratis dykkercentre i verden og arrangerer derfor årligt gratis dykning mesterskab. I år har sportsfolk fra 20 lande tilmeldt sig at deltage i arrangementet.