Manavgat basar, det største marked på den tyrkiske riviera

Manavgat basaren er det største marked på den tyrkiske riviera. Den består af en overdækket basar, der er åben hele ugen og basaren mandag og torsdag i sidegaderne.

Hvordan kommer man til Manavgat basaren?

Organiserede udflugter: Fra strandbyerne mellem provinshovedstaden Antalya og Alanya, busser arrangeret af lokale rejsearrangører rejser til Manavgat basaren. Afhængigt af udflugten vil du også se Manavgats vandfald eller andre attraktioner i området. Manavgat basaren kan også nås enkelt fra Side, Evrenseki, Kumköy, Colakli og Titreyengöl med dolmusen. Spørg modtagelse af hotellet, hvilke dolmus at tage, og hvad tid vil de passere. I Manavgat, lige efter broen træder du over floden omkring 100 meter længere, starter den overdækkede del af basaren.

At komme til basaren med en udlejningsbil er let, fordi Manavgat ligger langs D400-motorvejen, der forbinder alle feriesteder i provinsen Antalya.

Som nævnt ovenfor. De lokale rejsearrangører tilbyder organiserede udflugter til Manavgat fra alle de omkringliggende badebyer. Nogle ture tager dig kun til basaren og tilbage, andre har også interessante steder i området inkluderet i programmet. Dette omfatter f.eks. Et flodkrydstogt på Manavgat eller et besøg i den gamle bydel i Side.

Turen fra badebyerne er også mulig med dolmus busserne, men du skal skifte mindst en gang og rejsetiden er relativt lang. De fleste rejsende foretrækker ikke at gøre det om sommeren. Derfor er organiserede ture til Manavgat basaren meget populære på den tyrkiske riviera.

Bændene på Manavgat basaren sælger en god blanding af alle de varer, som turister og beboere vil have. Falske mærkevarer er lige så meget en del af det som frugt og grøntsager fra lokal dyrkning. I den overdækkede del af basaren er der butikker med tøj og restauranter. De øvrige markedsboder findes i sidegaderne. Disse omfatter parfume, ure, håndtasker, antikviteter, typiske souvenirs fra Tyrkiet og alle andre ting. Bare gå rundt i basaren, der er masser at opdage.

Du er bange for at handle og at bosætte dig i basaren! Der er mange myter og kun nogle få nyttige tips.

Sammenlign priser! Kun handel hvis du virkelig ønsker at købe et produkt. Sørg for at du vil forlade, men vær konsekvent og velovervejet. Sælgeren skal først nævne prisen. Start med handel omkring 50% lavere. Handel i Tyrkiet er sjovt, chat og sympati! Arrogant adfærd får dig ikke længere, vær venlig. Tal ikke for meget om dit job eller hotellet, hvor du bor. Herfra trækker sælgerne konklusioner om din indkomst og hvor meget du betaler for hotellet, din pris kan justeres i overensstemmelse hermed. Afhængigt af dine færdigheder betaler du 10 til 30% mindre, nogle få tyrkiske ord, og prisen kan være endnu lavere. Imidlertid betaler nederlandske eller belgiske tyrker mere end tyrker, der bor i Tyrkiet. Hvorfor? Prisforhandlingerne har også en social karakter, jo mere du tjener, jo mere betaler du. Markeder for lokalbefolkningen, for eksempel i Istanbul, forhandler den tyrkiske middelklasse ikke længere.

Vær ikke bange, nyd atmosfæren og have det sjovt under dit besøg i Manavgat basaren, som skal være på programmet under din ferie på den tyrkiske riviera.