Smukkeste strande nær Istanbul

Istanbul grænser mod syd ved Marmarahavet og mod nord ved Sortehavet. Langs kysterne og øerne i de to have er der smukke sandstrande med komfortable liggestole.

Nedenfor er et overblik over de 8 smukkeste strande i området Istanbul.

Princes 'Islands of Büyükada. De ni Princes 'Øer er blandt de smukkeste rekreative destinationer i Istanbul. Den største ø er Büyükada. Du vil finde strande omkring øen, hvoraf nogle er strandklubber, hvor du skal betale. En billet til færgerne fra Eminönü eller Kadiköy til Prinseneilanden koster omkring fire tyrkiske lira til en enkelt rejse med Istanbul-kortet. Büyükada er en fantastisk måde at kombinere nogle attraktioner som det græske kloster ved toppen af ​​øen, med et par timer på stranden.
Prinseneiland Kinali. Kinali er prinsens ø, der er tættest på Bosporus. Den offentlige færge fra Eminönü eller Kadiköy til øen tager kun 40 til 60 minutter afhængigt af afgangshavnen. Øens kyst er omgivet af en næsten uafbrudt strand.
Sile udvej på den asiatiske sortehavskyst. Sile er en smuk badeby med en lang, meget bred sandstrand ved Sortehavskysten i Istanbul. Busser forlader fra busstationen på metrostationen Üsküdar i Istanbul inden for 60 til 90 minutter til badebyen 60 km væk. Rejsetiden afhænger af tid og trafik. I Sile er store feriesteder, som dem på den tyrkiske sydkyst, små lejlighedshoteller og intime strandhoteller. Interessant er også Sile havn, med sine hyggelige restauranter i nabolaget og den gamle vagttårn fra den osmanniske periode. Byen er et populært turistmål blandt indbyggerne i Istanbul, der har råd til et feriehus eller endda flytte til Sile.
Kilyos badeby på den europæiske kyst af Sortehavet. Kilyos er en badeby på den europæiske kyst af Sortehavet i Istanbul. Strande i Kilyos-Kumköy er omkring 35 km væk fra Galatatårnet i centrum af Istanbul. Den lange sandstrand sammen med de små restauranter ved kysten er fantastisk til afslapning, især efter de mange seværdigheder i centrum af Istanbul. Besøg Kilyos kun i løbet af ugen, i weekenden er halvdelen Istanbul på stranden. Fra Istanbul går offentlige busser direkte til Kilyos. Afhængig af transportmiddel og udgangspunkt tager rejsen 60 til 120 minutter. Hvis du bare vil tilbringe en afslappende dag på stranden i Istanbul, er Tarmati Beach Club i Kilyos min anbefaling.
Kumburgaz strand ved Marmarahavet. Kumburgaz er en kystby i bydelen Büyükcekmece. Det er den nærmeste badeby i den sydlige del af Istanbul. Langs sandstranden er hoteller og selvfølgelig mange vandsportsmuligheder. Med bil kan du nå Kumburgaz i 60 minutter fra centrum af Istanbul. Med bus tager rejsen fra forstæderne lige så lang tid.
Marmara øerne i Marmarahavet. Marmaraøerne ligger ved siden af ​​Princesøerne den anden øgruppe i Marmarahavet syd for Istanbul. I modsætning til de nærliggende Princes 'øer tager turen til Marmara-øerne, som ligger omkring 100 km fra Istanbul, betydeligt længere med færgen fra Yenikapi. Øerne er ekstremt populære om sommeren til en weekendferie. Hovedøen på Marmaraøerne er øen Marmara og samtidig det mest interessante sted for en to dages tur fra Istanbul. De bedste argumenter for Marmaraøerne er sandstrande, billige hotelværelser og små fiskerihavne med lækker mad i restauranterne.
Agva er en fantastisk mulighed for en to eller tre dagers strandferie. Agva er en badeby på Sortehavet, 100 km fra Bosporus, på den asiatiske side af Istanbul. Vandet på den 2,5 kilometer lange sandstrand Agvas er koldere end i resten af ​​Sortehavet. Dette skyldes Yesilkcay og Göksu-floderne. Floderne giver også fremragende vandkvalitet i Agva. Du kan tage bussen fra Üsdküdar til Agva. Afhængig af trafikforholdene tager turen 120 til 150 minutter. I Agva finder du hoteller, strandhuse og lejligheder i alle mulige prisklasser.
Andre strande ved Istanbuls kyst. Poyrazköy: en lille landsby nær den tredje bosporusbro med en sandstrand i en restaurant. Landsbyen byder på en smuk udsigt over broen og Bosporus. Du skal leje en bil i Istanbul for at nå landsbyen inden for en rimelig tid. Anadolufeneri: landsbyen omkring fyrtårnet ved indgangen til Bosporus på den asiatiske side af Istanbul. Der er badefaciliteter på Bosporus og en sandstrand lige udenfor landsbyen.

Den bedste tid til en strandferie i Istanbul. Havet i Istanbul ligger mellem 21 og 25 grader Celsius mellem juni og oktober. Strandsæsonen starter normalt omkring midten af maj på Sortehavet og varer indtil slutningen af september. For en strandferie i Istanbul er månedene juli, august og september det ideelle tidspunkt. I løbet af månederne er det altid mindst 30 grader Celsius, der er lidt regn og havet er behageligt varmt at svømme i.