Forladte Egeiske landsbyer åbne for turisme

Forlig, der er blevet forladt gennem årene på Karaburunhalvøen i provinsen Izmir, er blevet turistattraktioner til deres vandreture og naturaktiviteter. Karaburun danner en halvø på det tyrkiske fastlands del af Det Ægæiske Hav, delvist adskilt af Izmirbugten.

Halvøen, hvor alle nuancer af grønne og blå viser, er vært for besøgende i bugterne i sommermånederne, og glæder sig også over vandrere og mennesker, der vælger regionen til sport natur. Naturelskere foretrækker de gamle landsbyer. De landsbyer på Efesos-Mimas-vej, der begynder overfor Artemis tempel i antikke by Efesos og slutter i Karaburun, har været populære destinationer for mange lokale og udenlandske besøgende.

Landsbyen Sazak er en af ​​de ældste bosættelser i regionen. Den gamle landsby, der består af gamle stenhuse og en historisk kirke, forbløffer turister. Sazak velkommen tilføjelse til landsbyerne Çukurköy, Tepeköy, Saprıncık, Yeniliman, Bozköy, Yayla og Küçükbahçe hvis befolkning falder næsten dagligt, især besøgende i weekenden.

Sarpıncık fyrtårn, der står på en bakke nær indgangen til Izmirbugten, førte skibe, der var kommet til byen i havet i mange år. Det har for nylig taget et automatisk signal system med den nyeste teknologi til brug. Gæster i regionen er glade for at tilbringe deres tid. Udover de turister, der kun kommer til, sol, hav og strand, vil flere og flere mennesker gå. Borgmesteren for Karaburun, Ahmet CÇır, gav for nylig et interview om fremme af de historiske landsbyer.

"Der er stor interesse i landsbyen i vores region, især de sidste to år. For nylig mange udenlandske gæster er kommet til at deltage i vandreture. Hvis vi gør mere fortalervirksomhed, jeg tror, ​​at vi kan bidrage til både turisme i Tyrkiet og i regionen ", siger Ahmet Çakır.

Sonya Erem, 62, der bor i Belgien, sagde, at hun organiserer gåturer i udlandet og helt sikkert vil fremme halvøen over hele verden. Hun sagde, at alle gæster er forbløffet over Karaburun, især de gamle landsbyer. Erem sagde, at hun også vil fremme regionen til sine venner hjemme i Belgien. En anden vandrer, İsmail Şimşit, sagde, at han havde gået meget i naturen i Tyrkiet, men han valgte Karaburun på grund af sin ro.

Halvøen Mimas, det græske navn Karaburun, var engang vort civilisations vugge. Ifølge den romerske historiker Ovid plantede gudinden Athene hendes første oliventræ her. Det er også sikkert, at den græske digter Homer, der blev født i Izmir, nævnte Mimas to gange i sine skrifter. Den, der tager en af ​​de mange gedestier her, følger i hans fodspor.

Du skal naturligvis et besøg til spøgelset landsbyen Sazak som blev forladt af sine græske indbyggere i 1923 og et jordskælv til en imponerende ruin er genskabt. Folk bor stadig i landsbyen Tepeboz, men tiden står stille. Under de daværende ægtefællers godkende øje gør kvinder olivenolie sæbe eller bager brød på gaden. En dejlig dame i en tyk humpede bukser spurgte mig i hendes hus. "Her er en dejlig sækkebark," siger hun og hælder mig et glas raki.