Ferie i Kilyos på den tyrkiske Sortehavskyst

Blandt de danske turister er den lille udvej Kilyos på den Tyrkiske Sortehavskyst nok relativt ukendt. Men enhver, der går på ferie i Istanbul eller bor der kender Kilyos under alle omstændigheder. Tyrkerne kalder stedet, som er omgivet af skov, også Kumköy og betragter det næsten som en forstad til Istanbul.

Strandferie i Kilyos
Kilyos er en populær badeby med smukke strande og nogle gange høje bølger, kun 30 km fra Istanbul på den europæiske side af Bosporus. Nogle af strande er privatejet og velholdt. Der er et par barer og restauranter. Der er endda en feriepark med sin egen natklub / diskotek. Strandene i Kilyos er de mest populære og reneste i Istanbul.

Om sommeren er der en feststemning i Kilyos livlige natteliv, men det er også meget travlt i den lille badeby. Musikvideoer optages nogle gange på stranden. Udover at svømme sjov på de lange sandstrande, tilbydes der også mange sports muligheder. Svømmere rådes til omhyggeligt at komme ind i vandet, fordi der er en stærk understrøm. Strandvolleyball og bananbåd ridning er kun to af de mange måder at tilbringe dagen på. Om aftenen er gulvets ben på 3000 m2 dansegulvet!

I lavsæsonen er der næsten ikke noget at gøre i Kilyos, og resten asylansøgere får deres penge værd.