Tyrkiet ferie Inebolu

Typisk tyrkisk arkitektur karakteriserer bybilledet i den lille havneby Inebolu på den tyrkiske kyst af Sortehavet. Stedet ligger i provinsen Kastamonu, og dens gyder og butikker er meget attraktive for turister. To bjergkæder strækker sig langs kysten og skaber et bagland, der tiltrækker vandrere og vandrere.

Inebolu selv har ingen omfattende strande, men i det mindste små strande. Floderne og vandløbene i de omkringliggende bjergområder er nogle gange meget vilde. Klimaet er maritime med behagelige moderate temperaturer gennem året.

Turisme er nu en meget værdsat kilde til indkomst sammen med husdyr og landbrug. Inebolu blev grundlagt i 1200 f.Kr. Dele af historien er dog stadig ukendte. De gamle slotruiner i Boyran-distriktet bevarer stadig hemmeligheder fra deres bygherrer. Også i grundskolen i Karadeniz og på Gerian-bakken er der rester af gamle vægge, som engang tilhørte byzantinske og osmanniske slotte. Det er imidlertid klart, at efter Seljuks overtog roret og derefter kom osmannerne, blev Inebolu en vigtig havneby.

I 1880'erne og 1885 ødelagde ekstreme brande næsten byen. Den daværende sultan genopbyggede derefter byen og lagde den igen i en firkantet form. Dette skabte den nuværende gadescene med de tre-etagers murbygninger. Alle tidligere historiske bygninger i byens centrum var ofre for flammerne, så der er næsten ingen monumenter tilbage til at besøge i dag. Husene er delvis bygget på græsk og dels i tyrkisk osmannisk stil.