Eregli Sortehavet Tyrkiet

Eregli levede på landbrug og fiskeri, men opførelsen af ​​en stålfabrik satte nye økonomiske standarder i 1990'erne. I mellemtiden har indbyggerne fokuseret på industri og håndværk. Eregli ligger i en bugt på Sortehavet i den asiatiske del af Tyrkiet. Indtil 1922 boede kun grækere her.

Fra et turistsynspunkt tilbyder byen på den tyrkiske sortehavskyst bortset fra en strand ikke mange historiske højdepunkter, selvom Eregli har en historie med flere beboere.
Eregli plejede at blive kaldt Heraclea Pontica, men flere jordskælv ødelagde alle gamle bygninger.

En strandpromenade alene er ikke nok til en dejlig varieret ferie! Eregli er imidlertid en ideel base for tur og vandreture i det smukke bagland. Under dine ture kan du opdage smukke strande, for eksempel i landsbyen Cemaller, men også udforske ruiner, hvis du ønsker det. I nærheden af ​​Kasteneci er der byzantinske og romerske spor.

Ifølge legenden, mistede den græske gud Heracles sine mandlige nymfer her på hans søgen efter en venns gyldne fleece. Speleologer og naturelskere vil finde huler og vandfald i Gülevic og i blandede skove på Günesli.

Eregli forsøger dog regelmæssigt at henlede opmærksomheden på sig selv på andre måder. Ud over at forsøge at nå Guinness World Records Book med verdens længste fiskegrill, lancerede de også forskellige initiativer, der bidrog til fred med Grækenland. Derfor er stedet allerede blevet tildelt flere kulturelle priser ved flere lejligheder. Humor, gæstfrihed og en rigtig tyrkisk livsstil er i hvert fald i Eregli!