Taskale Tyrkiet landsby i Taurusbjergene

Taskale er en fjerntliggende landsby i Taurusbjergene i det centrale anatolske region Karaman.
Det gamle navn af landsbyen var "Kızıllar", indbyggerne i landsbyen stammer fra den turkmenske nomadestamme, der bosatte sig her i den tid af det osmanniske rige. Befolkningen er vokset til 2.500.

I regionen dog allerede været bosættelser bosættelser i den romerske og byzantinske gange. Den husdyr er meget vigtigt i Taskale, endnu vigtigere end landbruget. Karaman omkring 20.000 får og 5000 får Ankara ville være her.
De fleste hyrder gå til endnu højere regioner, hvor de lejr i sommermånederne i telte.
Ulden er ideel til fremstilling af tæpper og flade vævede stoffer, af mælk fra dyrene er lavet af ost og yoghurt.

I en stor sten i begyndelsen af ​​sted århundreder siden allerede har gjort små åbninger, som engang blev brugt som bolig eller opbevaring. I dag, to af hulerne er stadig besat, er de andre, der anvendes til lagring og modning af friske produkter, såsom ost.

Undertiden kan kun opnås åbningerne på svimlende højder og gennem gode klatrere gennem trinene hugget ind i klippen. Gennem en remskive, tunge genstande løftes opad. Hvor gamle er disse hule huse ingen rigtig ved præcis. For hulerne er en kvinde og skyllet væk bestik, tre kvinder sidder i et hus og lave et tæppe. Mange huse er stadig bygget af mudder og sten, og nogle gange skal repareres. I modsætning til i mange andre landsbyer i Taurus, kvinderne Taskale noget imødekommende.

Sjældent fremmede vandre i landsbyen, på vejen gennem landsbyen, mødte jeg kvinder på æsler transporterer poser af uld. De fleste mænd med flokke af får i bjergene. Mange af de unge er flyttet til byerne for at finde arbejde.

På trods af de parabolantenner og det idylliske landskab synes, livet i denne bjerglandsby er tung og landsbyen samfund med sine egne regler ofte i høj grad stole på sig selv.

Om vinteren, landsbyen er ofte vanskeligt at opnå, selv truer store kampesten over indgangen, som kan være dækket af is og sne. Regnen vendte jorden i mudder, mens om sommeren, varmen forvandler jorden til støv.