Sile resort på Sortehavet

Den Middelhavskysten i Tyrkiet er kendt af mange danske turister. Hvis du ønsker at undslippe folkemængderne, bør du besøge den nordlige del af Tyrkiet. Uspolerede fiskerlejer, lange strande og gamle bygninger præger Sortehavskysten mellem Istanbul og Trabzon. Sile er et af de steder, som jeg vil beskrive nedenfor. Sile, den lille tyrkisk perle beliggende lige ved Sortehavet i den asiatiske del.

Hver sommer mange udenlandske turister, men også lokale til Middelhavet, Antalya og Det Ægæiske Hav. Sortehavskysten i nord, derimod tiltrækker langt få turister. Hertil kommer, en 1.300 km lang kyst Bulgariens vente til Georgien med autentiske fiskerlejer, afsondret bugter og lange strande for besøgende.

Mange beboere i Istanbul pakke deres ejendele i sommeren og forberedelserne til den 60 km lange tur til den udvej på kysten af ​​Sortehavet. Spektakulær er allerede i starten af ​​rejsen på First Bosporus Bridge til den asiatiske side af Istanbul. Broen med de 165 meter høje søjler stiger elegant over vandvejen og fører til Beylerbeyi. Vi foreslår en kort stop ved Sarayi Beylerbeyi-paladset. Det viser den pragt, som sultanernes levede i slutningen af ​​det 19. århundrede. Når du er i Sile, kan den rejsende tage en forfriskende dukkert i det krystalklare vand og afslappende på sandstrande. Hvis du ønsker at svømme være opmærksom på advarselstegn, nogle steder Sortehavet farlige på grund af stærk strøm.
I den gamle bydel er resterne af en genovesisk fæstning og et amfiteater. Her om sommeren, iscenesat i fri luft teaterstykker, men også givet koncerter. Sile har omkring 13.000 indbyggere. Symbolet for byen er det 150 år gammelt fyrtårn. Det er den næststørste i Tyrkiet og bruges stadig som navigatør støtte til skibe, der passerer.
Mennesker, der bor i Sile turisme, fiskeri, landbrug og produktion og forarbejdning af bomuld.

Hvem engang slentre ved solnedgang i aften gågaden, venstre og højre se de åbne butikker og boder, og en af ​​de restauranter eller barer vil besøge med fantastisk udsigt over bugten i Sile, kan ikke undslippe den fortryllende atmosfære af Sile.
Sile har små bugter med grus og sandstrande og omkring otte kilometer lang og bred sandstrand. Vandet er krystalklart, varm og fuld af fisk.
Hvad jeg glemte: Sile naturligvis du også brug for en fisk mad, super frisk og direkte fra båden, vidunderligt tilberedt og serveret på din tallerken.