Iztuzu Halvø og Strand Tyrkiet

Den Iztuzu stranden var i 2011 stemte den smukkeste strand i Tyrkiet.
Halvøen Iztuzu nær Dalyan indbyder især til svømning og solbadning. Stranden betragtes som en af ​​de smukkeste naturlige strande i Tyrkiet og flere priser for det.

Sandet er meget blød og fin og stranden er en flodmunding. Så du kan svømme i den friske flodvand, men også i det salte havvand. Stranden kører meget langsomt og er derfor ideel for hele familien, især for familier med små børn. Dog kan dele af stranden kun nås med båd eller svømning, også turist infrastruktur. Dyre restauranter er ikke til stede, snackbarer sikre, at du ikke sulte.

Den Iztuzu Strand er i en nationalpark, fordi her Caretta Caretta skildpadden lægger sine æg. De store havskildpadder er stærkt truede. Stranden er derfor særdeles godt beskyttet og overvåget i den periode, hvor æggene er lagt. Iztuzu strand kan ikke komme ind fra 20:00 til 08:00. I løbet af dagen du kan svømme, er kæledyr som hunde og katte er ikke tilladt. Den Iztuzu strand fortsætter med at ændre, både i form og i længden. Årsagen ligger i tidevandet og vinden. Længden af ​​stranden varierer mellem 5 og 6 km.

Hvis du ønsker at nyde resten på stranden, anbefaler jeg du går tidligt om morgenen eller om aftenen til stranden. Selvom stranden er ikke så overfyldt som for eksempel Ölüdeniz Strand.

Hvordan man kan nå det Iztuzu stranden? En sti fører fra Dalyan (25 km) til Iztuzu stranden. Som tidligere nævnt allerede visse dele af stranden kun tilgængelige med båd. Dalyan du kan leje en båd, er sandstranden sejler i omkring 30-45 minutter.

Overnatning kan findes i Dalyan, især de to-stjernede familiehotel Caria er populært, det er ikke langt fra centrum. Placeret meget tæt på en mole. Fra rejse her ske til Iztuzu stranden.