Manavgat fint resort på den tyrkiske riviera

Kystområdet mellem Antalya, Side og Alanya er kendt som den tyrkiske riviera. Blandt de største byer er ved siden af ​​berømte turist byer Byerne Manavgat og Serik. Mens Serik mere er en transit by på hovedvejen til Side og Alanya, Manavgat er absolut et besøg værd.


Fra Antalya lufthavn omkring 75 km, fører rejse gennem appelsinplantager og granatæble plantager. I baggrunden kan man se Taurusbjergene, hvis toppe er endda dækket i sommeren med et lag af sne. Den tyrkiske riviera bestemmes af mange landbrugsområder. Manavgat ligger ved floden. Floden fungerer som et udgangspunkt for bådture fra byens centrum.

Manavgat du først mærke den store moske med fire minareter. Hvis du ikke kommer under bøn gange og holde sig til dress code, kan du også besøge moskeen.
Broen over Manavgat-floden er et ideelt udgangspunkt for en tur.
Herfra er der ikke langt til markedet, som er meget populær med lokalbefolkningen og turister. Udover typisk tyrkisk mad og guld smykker kan du købe primært tøj på markedet.
En ferie i regionen Side uden et besøg på markedet er utænkeligt for mig. Markedet afholdes på mandage og torsdage, med markedet på mandag er den største.
Under broen langs floden er mange pæne fisk restauranter, der især leverer lokale køkken.

Her er de anløbsbroer til cruise bådene til de berømte vandfald af Manavgat.
I højsæsonen er det meget overfyldt, mange turister og tyrkere, der forsøger at sælge deres varer og billetter. De to vandfald er ikke stor, men et besøg værd. I off sæson er meget roligere og mere afslappet og måske på grund af det stærkt anbefales.

Selvom den tyrkiske riviera er omkring 120 km lang, kan du nemt udforske det selv. Med den typiske tyrkiske dolmus transport rejser let fra sted til sted. Du kan også tage den komfortable bus, du bør få fra hovedvejen og derefter skifte til dolmus.

Fra Manavgat kan nås hurtigt Side, med sin smukke gamle bydel og amfiteater i Aspendos. Aspendos imponerer enhver turist gennem sin størrelse, er der også givet regelmæssige opera eller ballet forestillinger.

Manavgat er en meget populær destination og med 12 timers solskin i sommermånederne også meget varmt. Det har også gode stenstrande
Manavgat ser også en klar vækst i antallet af snowbirds.