Anamur historiske by på den tyrkiske riviera

Den tyrkiske riviera er mere end 120 kilometer lang og strækker sig fra den sydlige del af Tyrkiet. Du vil også finde særlige byer som Anamur, som er beliggende på samme kappe. Anamur betragtes som en historisk by beliggende mellem Antalya, Alanya og Mersin. Derfor kan du nemt komme til, og renal langt fra turist hotspots i landet. Alligevel Anamur forbliver immune over international turisme. Indtil videre er det primært lokale turister, der tilbringer deres ferie i Anamur.

Kystbyen ligger kun 79 km fra Cypern i den sydlige del af landet. Øen Cypern klipper du kan observere under lyse dage med det blotte øje. Anamur har omkring 35.000 indbyggere, blev Anamur bygget i 1228 af seljukkerne, men efterfølgende overtaget af osmannerne. Byen udviklede gennem århundreder i en udvej, der tilbyder mere end blot ruiner og en lang sandstrand. Den stille by har flere seværdigheder og især ved det begrænsede antal turister er en ferie i Anamur endnu mere interessant. Et besøg kan bringe til hulen Kosekbuku der eksisterede 225.000 år i den nærliggende skov Kosekbuku Magarasi.
Hulen er egnet til terapeutiske formål, med hele året temperaturer over 18 grader Celsius. De stalaktitter er unikke og alsidige. En unik bygning er også Ala köprü, en bro bygget af prins Karamanoglu i 1230. Det ligger kun et par kilometer væk fra byen i en højde af 19.56 meter og fører til Cape Anamur.

Cape Anamur og tilbyder interesseret dyreelskere visning af en stor koloni af uægte skildpadder (Caretta caretta). Den tyrkiske riviera har den største koloni af Tyrkiet og glæder hvert år mere end 50.000 unge skildpadder. Middelhavet munkesæl bor i huler på kysten.

Den tyrkiske riviera ved Cape Anamur kan bedst nå via lufthavnene i Antalya og Adana. Cape Anamur med sine mange lejligheder i Iskele ideel for familier, der ønsker at nyde Riviera.
De private banan og jordbær plantager rundt omkring i byen indbydende at spise tropiske frugter. Taurusbjergene ligger direkte foran byen og byder på mountain elskere og vandrere fantastiske natur.