Sakarya vigtigt turistcenter i Marmara-regionen

Sakarya er hovedstaden i provinsen Sakarya og en del af Marmara-regionen i Tyrkiet. Sakarya grænser mod nord af Sortehavet.
Typisk for Sakarya er strande, søer, skove, plateauer, dale og slugter, varme kilder og mineralvand. Sakarya har flere distrikter, Adapazarı, Akyazi, Ferizli, Geyve, hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca og Kocaali.
Seværdigheder Sakarya nævnes: museet i Semerciler Sakarya distriktet beliggende i centrum af byen, bygget af Baha Bey i perioden 1910 - 1915. Bygningen blev senere købt af Hasan Cavit Bey, som er en nær ven af ​​Atatürk og en suppleant var. Under et jordskælv, blev bygningen beskadiget i år 1967. Huset blev nationaliseret og rekonstrueret som museet åbnede dørene i år 1993. I haven af ​​museet, er arkitektoniske elementer i Sakarya provinsen, der tilhører den romerske og byzantinske perioder, f.eks gravstene, altre, sten med inskriptioner mv udstillet.
I udstillingshallen af ​​museet er arkæologiske arbejde (keramik, flasker, metal og glas værker), der tilhører den romerske og byzantinske perioder og etnografiske værker, der omfatter bl.a. udsat for den osmanniske periode. Blandt de etnografiske værker, herunder et udvalg af stykker fra museer i Bursa, Amasya, Konya, Tokat og Ankara. To slotte kaldet Harmantepe og Adliye er også et besøg værd. Nogle bemærkelsesværdige moskeer omfatter Orhan moskeen og Yunus Pasha moskeen. Derudover Sakarya har to vigtige gamle broer: broen Beşköprü og Ali Fuat Pasha bygget i 1495. Amtet har 60 km sandstrand, især i distrikterne Karasu og Kocaali.
Med din egen bil kan du nemt nå Sakarya, fra alle de store byer i Tyrkiet.