Harput en bemærkelsesværdig by i Tyrkiet

Harput Tyrkiet er en af ​​de bemærkelsesværdige byer i de rigeste kulturarv. Byen er vært for en malerisk frilandsmuseum, med flere monumenter. En gammel forlig med en historie går tilbage til 2000 f.Kr., Harput beliggende i provinsen Elazig. Monumenter i området bærer præg af det kontinentale klima, der hersker i området.
Måske nu din tur til at udforske en af ​​de mest slående byer i det østlige anatolske historie. Harput byder sine gæster velkommen hele året. De gamle bosættelser i Harput betegnes som frilandsmuseer og harbor mange monumenter af historisk betydning.
Harput Slot, også kendt som slottet SUT (Mælk), blev bygget under Urartu æra. Historien går, at mælk blev blandet ved mørtel under opførelsen af ​​slottet og at navnet ville have distraheret dem. Slottet består af en indendørs og udendørs areal og har en rektangulær form. Slottet tilbyder en panoramisk udsigt over byen. Slottet er beliggende i en fantastisk beliggenhed og giver dig en fantastisk udsigt over landskabet. Harput er også kendt for sine mange religiøse bygninger, som du bør helt sikkert besøge. Kirken af ​​Jomfru Maria, som blev bygget i år 179, Ulu Moské (Store Moske) er en af ​​de ældste moskeer i Anatolien, det Kurşunlu, Alacali og Aga moskeer blev bygget under det osmanniske æra. Selvfølgelig skal du også besøge hulerne i Buzluk, nær Keban dæmningen. Et af de vigtigste naturreservater i området. Dannet ved hånden af ​​naturen.
Det lokale køkken Harput vil helt sikkert gøre dig forbløffet over de mange forskellige lækkerier, som den har at tilbyde. Işgene, Harput Köfte (kødboller), TAS ekmeğı (brød), pestilli yumurta (røræg med tørret frugt) og Kalbur Dolma. Orcik og Pestil (soltørret frugt pulp) og Çedene kaffe er nogle andre lokale varianter, du skal prøve.
Harput en imponerende by, hvor antikken og i dag meget godt sammen.
Du Elazig nås via et indenrigsfly fra Istanbul eller Ankara, vil en taxa tage dig hurtigt til Harput.