Zeugma en smuk gammel by i Tyrkiet

Zeugma, denne smukke gamle by i Tyrkiet, navnet refererer til både bro, 300 f.Kr. blev grundlagt på syv høje ved Seleukos, en af ​​de generaler af Alexander den Store. Beliggende 10 km fra Nizip et distrikt i provinsen Gaziantep. Zeugma består af to gamle byer med hinanden ved hjælp af en bro. Tidligere byen kendt som Eufrat Selevkaya var, blev byen kendt som Zeugma på tidspunktet for det romerske imperium. Zeugma var et vigtigt handelscentrum i regionen. Det er beliggende på den historiske Silkevejen. I oldtiden den vigtigste handelsrute strækker sig fra Kina til Antakya.
Kendt for sine romerske mosaikker, er Zeugma besøgt af nysgerrige turister fra hele verden. Den gamle bydel er opdelt i tre sektioner, A, B og C. nærheden bredden af ​​Birecik dæmningen, del A og B oversvømmet af denne gamle by, mens afsnit C, herunder mange gamle strukturer såsom teatre og villaer beregnet til at blive omdannet til et frilandsmuseum. Den romerske periode og arkitekturen i ruinerne af Zeugma inkarnere en stor kulturarv. Historie elskere bør absolut ikke forpasse chancen for at besøge denne smukke monumenter og imponerende landskaber. Zeugma blev grundlagt på det tidspunkt, Alexander den Store og levede sin storhedstid under den romerske periode. En anden vigtig grund til, at Zeugma tilhørte en af ​​de mest afgørende fire byer i det romerske imperium, fordi det er her, den 4. legion var stationeret. Det Legion var ansvarlig for beskyttelse af bredden af ​​Eufrat-floden. Dekoreret med ædle og kunstneriske vægmalerier, mosaikker og statuer, er regionen kulturelt højt udviklet. Den bronzestatue af Mars, er et symbol på rigdom og magt romerne.
I mosaik museet kan man beundre mange smukke mosaikker. Den globalt populære mosaik af Gypsy (Gaia), med dens tåget og mystisk udseende, er blevet symbolet på Zeugma. Andre mosaikker illustrere det store potentiale i denne unikke og værdifulde gamle bydel.
Du når Zeugma fra Gaziantep Lufthavn. Denne by kan nås via en direkte flyvning fra Istanbul og Ankara. Der er pendulfart og busser, der tager dig hurtigt til Zeugma.
Turister, der ønsker at se en af ​​de vigtigste arv i verden, er mere end velkommen på Zeugma.