Mus historiske by i Tyrkiet

Mus
Mus historiske by i det østlige Tyrkiet .Mus ligger i det østlige Tyrkiet, Anatolien regionen. Byen med 70.000 indbyggere, beliggende på floden Murat, en af ​​de vigtigste kilder til Eufrat . Den lille by ligger ved foden af ​​2.646 meter høje bjergkæde Karaçavuş Dagi . I og omkring Mus dens mange seværdigheder : Specielt imponerende slot Mus årligt tiltrækker tusindvis af turister og lokale beboere fra Tyrkiet til Mus .

Under et besøg i området , bør du også være sikker på at besøge moskeer og Haci Seref Alaeddin Bey , eller klosteret Surp Karabet .
Den historiske gamle bydel har mange imponerende bygninger. En stor del af den historiske by Mus, var i år 1966 blev ødelagt af et større jordskælv . Derefter blev byen flyttet til en mindre sårbar position . Den historiske by blev grundlagt i det 11. århundrede. I de følgende århundreder var byen vigtig for Tyrkiet, men også for Armenien. Som Mus havde indtil 1915 en armensk biskop . Men Mus er ikke kun kultur , men også naturen er en stor publikumsmagnet : høje bjerge , grønne enge , vandfald , store skovområder og små krystalklare søer indbyder til vandreture. Du kan være mange indfødte dyre-og plantearter ses i deres naturlige miljø. Mus har udover sin egen internationale lufthavn og er let tilgængelig . På omkring 80 kilometer er den største sø i Tyrkiet , Van-søen . En smuk indstilling og meget populær destination . Den nærliggende Hamurpet mere populær hos ørred fiskere.