Milet i Tyrkiet kendt af berømte søn

Milet
Den antikke by Milet i Tyrkiet er bedst kendt for sin mest berømte søn , den græske matematiker og filosof Thales fra Milet , der levede i Milet .
I dag i Milet eneste velbevarede ruiner af græske og osmanniske bygninger , som er placeret i midten af ​​den tyrkiske Nationalpark Dilek Yarimadasi . Oprindeligt byen lige på det Ægæiske Hav , men tilsanding af floden Meander kysten mod vest flyttet. Milet selv ikke længere er beboet , landsbyen Balat er den nærmeste afvikling. Hvis du besøger den gamle ødelagte by , kan du uhindret spor af arkitekturen i fortiden beskue.
De vigtigste attraktioner er i Milet : Teatret i Milet , en real- tivt velbevaret græsk teater med sin karakteristiske halvrunde tribune . Det var i det 4. århundrede f.Kr. . bygget og senere udvidet af romerne. Det var en af ​​de største teatre i det vestlige Tyrkiet med en bemærkelsesværdig kapacitet på 15.000 pladser.
Bade af Faustina Milet er beliggende syd for teatret , blev de bygget i det 2. århundrede f.Kr.. af romerne, og understregede den sociale betydning af de romerske bade . Du kan stadig genkende meget godt de forskellige komponenter i dampbadet , enkelte rum , såsom swimmingpools, omklædningsrum og sportsfaciliteter. Andre seværdigheder omfatter Nymphaeum , tidligere et tempel , der engang var dedikeret til forskellige guder , gudinder og nymfer og Ilyas Bey moskeen.