De 10 bedste steder at besøge i Fethiye

Med sin smukke natur, krystalklart vand og hvidt sand er Fethiye et perfekt sted for naturelskere

Som en af ​​de mest populære rejsedestinationer i Tyrkiet tiltrækker det sydvestlige feriested Fethiye millioner af lokale og udenlandske turister hvert år.

Med sine dale, bugter, øer, strande, snesevis af ekstreme sportsaktiviteter og enestående fortid lover Fethiye sine gæster en uforglemmelig ferie.

Fethiye's naturlige skønhed gør det til et perfekt sted for dem, der er trætte af byens liv og ønsker at nyde frisk luft.

Her er 10 steder, du skal besøge, som du skal føje til din liste, hvis du planlægger en ferie i Fethiye.

Ölüdeniz

Ölüdeniz er et lille kvarter og badeby i Fethiye, og det er en af ​​mine favoritter. Hvert år strømmer tusinder af turister til Ölüdeniz for at nyde dets storslåede natur og klare blå vand. Stranden, også kendt som Tyrkiets Blå Lagune, gør at du vil bruge timer på at slappe af i det lave.

Mens Ölüdeniz længe har været elsket af dem, der ønsker en afslappende ferie, kommer ekstreme sportselskere også her for vandsport og nyder stedets betagende skønhed. Du kan også prøve aktiviteter såsom vind og kitesurfing, vandski og wakeboarding.

Çalış Strand

Fethiyes Çalış-strand er mest berømt for sine turistfaciliteter og vandsportaktiviteter såvel som sin naturlige skønhed. Stranden er også et godt sted for en familieferie. Den to kilometer lange strand byder på en storslået visuel fest for dem, der ønsker at gå i den varme sommerbrise om aftenen og nyde de smukke solnedgange.

Butterfly Valley

Butterfly Valley er erklæret et førsteklasses naturbeskyttet område på Tyrkiets vestkyst i Fethiye, og er et af de mest fascinerende naturlige vidundere i Tyrkiet. Da enhver form for konstruktion er forbudt i området, og dalens placering er væk fra nysgerrige øjne, er alt hvad du støder på under dit ophold natur, frisk luft, det levende blå hav, farverige sommerfugle, der flyver over og en skjult dal, der venter på at blive udforsket .

Bådtur til øer

En af de mest populære bådture i Fethiye kaldes "12 Ada Turu", hvilket betyder "Tur til 12 øer" på tyrkisk. Lad dig ikke narre af navnet, da turen normalt kun besøger fem til syv øer - inklusive Kızılada, Delikli, Yassıca, Tersane og Pig. Det sidste stop er Knight Island, som er den i slutningen af ​​Fethiye. Jeg vil bestemt anbefale, at du tager turen, da det krystalklare vand i Middelhavet og den fascinerende udsigt har ret stor indflydelse.

Babadağ (det gamle Cragus-bjerg)

Du kan ikke komme til Fethiye og ikke gå paragliding. Hvem vil ikke klatre op til foden af ​​Babadağ og glide som en fugl mod den storslåede udsigt over Ölüdeniz? Du behøver ikke rigtig have nogen form for særlig træning til paragliding i Fethiye, da der vil være en professionel træner med dig hele tiden. Det kan være lidt dyrere, men tro mig, det er det hele værd.

Dalaman-floden

Dalaman-floden er en anden destination i Fethiye for elskere af ekstremsport. Dalaman-floden betragtes som en af ​​de mest spændende raftingruter i Tyrkiet og tilbyder uforglemmelige raftingoplevelser for lokale og udenlandske adrenalinentusiaster.

Saklıkent Gorge

Saklıkent Gorge ligger kun 50 kilometer (31 miles) væk fra det populære feriekvarter Fethiye og ligger midt i Saklıkent National Park. Det magiske grønne der fører dig ind i hjertet af naturen. Når du kommer ind i nationalparken efter at have betalt adgangsgebyret, krydser du en bro med vandet fra Saklıkent-floden, der flyder under dine fødder. Betagende natur og frisk luft hjælper dig med at hvile dig og få en perfekt ferie.

Cennet Bay og Katrancı Bay

Cennet Bay eller Balartı Bay, passende benævnt Paradise Bay, er en af ​​de mest populære bugter i Fethiye efter Butterfly Valley og Kabak Bay. Bugten omfavner gæster med sin storslåede natur og er omgivet af majestætiske bjerge med smukt turkisblåt hav og hvidt sand. Katrancı Bay ville være et perfekt valg, hvis du vil tilbringe en rolig ferie og holde dig langt væk fra mennesker. Fred, stilhed og smuk natur omkring får dig til at glemme alle dine problemer og lade dig hvile.

Fiskemarked

Fethiye Central Fish Market, hvor du kan købe et udvalg af fisk og skaldyr efter eget valg og få det kogt til dig på nogle af de omkringliggende fiskerestauranter, består af en rund fiskedisk i midten med restauranter omkring den. Stedet, som giver dig mulighed for at have enhver form for fisk og skaldyr ledsaget af en drink og tyrkiske meze, er også en hyppig destination for feriegæster.

Paspatur

Det historiske Paspatur-marked, der ofte kaldes "hjertet" i Fethiye, tager sine gæster med på en mystisk rejse med sine souvenirbutikker, caféer, tæppebutikker, tæppebutikker, butikker og juvelerer. De smalle gader med snesevis af unikke butikker gør, at du bogstaveligt talt dykker ned i tyrkisk kultur.