Trekking og vandreture i Tyrkiet

Tyrkiet er et ideelt land for øko turister, der kan lide at vandre og ønsker at nyde den spektakulære natur på samme tid i Tyrkiet. De markerede ruter bl.a. omfatter en rute til Middelhavet, Lycian rute mellem Fethiye og Antalya og St. Paul Trail mellem Perge og Yalvac.
Der er mange korte stier i Cappadocian landskabet og for alvorlige vandrere kan jeg anbefale de Kackar Mountains i det nordøstlige Tyrkiet.

St. Pauls Trail: The St Paul Trail er et 500 km 27-dages road skiltet sti fra Perge til Yalvac. Udgangspunktet i Perge, ligger tæt på lufthavnen i Antalya og Yalvac i slutningen, nær søen Egirdir. Afstanden er ca. 500 km, en afstand, du kan rejse i 27 dage. En anden rute starter i Beskonak, ved indgangen til Koprulu Canyon National Park, 80 km nordøst for Antalya. De to ruter mødes i Adada. Ruten tager omkring romerske veje, stier og skovstier er også velegnede til mountainbikes. Den Köprülü Canyon National Park er ideel til udendørs aktiviteter såsom rafting, kanosejlads, vandring og camping. Ruten begynder ved havoverfladen og klatrer til 2200 meter høje. Det var Kate Clow, der bringer ruten åbnede i 2008, at turismen i landdistrikterne i Tyrkiet, men også at give vandrere et indblik i landskabet, hvor Paulus gik på sin første tur til Lilleasien.
Den Lycian måde er en meget lang afstand sti i Tyrkiet. Det er 500 km lang og strækker sig fra Fethiye til Antalya, omkring en del af kysten i det gamle Lykien. Stien er markeret med røde og hvide striber. Når det blev nævnt i en engelsk avis som en af ​​verdens top ti ture. Navnet kommer fra den antikke civilisation, der engang regerede området. Sværhedsgraden er moderat til svært. Ved starten nær Fethiye er let, men det bliver sværere som ruten skrider frem. Du kan gå ruten er bedst i foråret eller efteråret. Ruten fører hovedsagelig gennem stier og muldyr stier, for det meste kalksten og ofte hård og stenet overflader.
Ovenfor finder du kun to vandreruter i Tyrkiet, men der er mange flere: en rute ikke at være forpasset er Evliya Celebi væk, og der er stadig den kariske Trail, Kaçkar, frygisk vej, Sultanens Trail, Abrahams Path, Via Egnatia og mange andre.

Måske har du ikke tænke så hurtige til Tyrkiet, hvis du ønsker at gå, men det er meget givende og du lærer engang ved Tyrkiet på en anden måde, langt væk fra masseturismen på kysten.