Finike en spa med tyrkisk charme

Den maleriske by Finike hører til provinsen Antalya og er placeret direkte på Middelhavskysten i det sydlige Tyrkiet. Finike ikke så kendt som mange andre feriedestinationer på den tyrkiske kyst, og det har derfor bevaret sin oprindelige tyrkisk charme og individualitet. Udover kan findes en række hoteller i Finike også flere hyggelige pensionater. I den østlige del af byens lange strande inviterer dig til at svømme, mens bugterne vest for Finike altid opdage noget nyt. En særlig begivenhed for enhver ferie i Finike er et besøg på det ugentlige marked. Udover friske frugter og grøntsager, vil du finde gedeost, oliven og andre tyrkiske specialiteter. Alle disse delikatesser, du kan prøve at markedet. Så et besøg på markedet bliver snart en kulinarisk oplevelse. Takket være de gunstige priser, behøver du ikke bekymre dig om din ferie budget.
For turister interesseret i historien om Tyrkiet er naturligvis noget foregår. Kun ti km væk, i byen Lymra gamle rester af gamle mure bevaret. Så er der ruinerne af et gammelt teater og Akropolis. Lidt mod syd finder du sarkofag af Perikles. Hvis du kører lidt længere til byen Arykanda beundre en gammel vand, en gammel skole og mange monumentale grave.
Ferie i Finike med sin egen originale flair er en absolut insiderhandel tip, men hvem ved hvor længe det vil forblive sådan? Tyrkiet elskere, der kan lide at fuldt ud at nyde den fred, ro og kulturel mangfoldighed, Finike er særligt værd.