Dyre strand klubber breder sig som en steppebrand over tyrkiske kyster

At have en dukkert i havet er blevet mere og mere dyrt som private strand klubber breder sig som en steppebrand over Tyrkiets populære kystnære ferie destinationer som Çeşme og Bodrum, generere massive indtægter på bare én dag.

Strand klubber, der lejer sandede strande nær turistmæssige resorts, afspejler den stigende privatisering af hvad nytter at være en billig familie aktivitet.

De fleste af klubberne opkræve 30-40 tyrkiske lire for indrejse alene, med en flaske vand, der sælges i 10 lire - 20 gange højere end den gennemsnitlige markedspris - og alkoholholdige drikkevarer koster op til 1.250 lire.

I modsætning til de offentlige strande, besøgende ikke tilladt at medbringe deres egen mad og poser søgte på post ved klubbernes sikkerhedsvagter. Dette efterlader folk prisgivet dyre menuer, som byder på "lahmacun" - en kød fyldt tynd brød, lidt ligner en sauceless pizza - til 30 lire, ti gange den gennemsnitlige pris; udstoppede muslinger for 20 lire eller øl for 25 lire.

Med en ekstra 25 til 30 lire for parkering, en dag på disse overdådige strand klubber - bare for at nyde solen og havet - vil koste dig omkring 150 lire.

Klubberne giver normalt en parasol og et solbad, men de er normalt proppet at sætte det maksimale antal besøgende.

I et forsøg på at tiltrække unge mennesker til deres klubber, DJ pumpe op for lyden af musikken og selv organisere vilde fester, og for hvilke en reservering er påkrævet længe før begivenheden.

Bander af sandstrande

Ikke alle tyrkiske eller udenlandske turister har råd til at bruge sådanne omkostninger i en dag, og når kunderne undlader at betale pengene, de undertiden ender med at blive truet af livvagter ansat af stranden klubber, som en nylig episode i Çeşme viste.

Tidligere i denne uge i Det Ægæiske Hav feriested Çeşme blev en mand gennembanket af livvagter trods betaler over 4.000 lire i en af ​​Çeşme mest populære strand klubber, "Before Sunset", efter en fest. Den person slået hævdede livvagter angreb ham efter mennesker klagede over en amerikansk ven i deres gruppe, som havde lidt "for meget sjov" og opføre "for komfortabelt."

Denne hændelse dukkede op igen debatten om de skyggefulde rolle sikkerhedsvagter og dørmænd har på natklubber og restauranter i Istanbul, såvel som mafiaen baseret struktur til stede ved disse natklubber.