Istanbul ferie på "bro mellem Europa og Asien. "

Sultan Ahmet moskeen
Istanbul, den tidligere Konstantinopel, geografiske og kulturelle bro mellem Europa ( vest) og Lilleasien ( Orient ) . Allerede i midten af ​​det 16. århundrede hævdede en besøgende : "The Bosphorus Istanbul er en nøgle, der åbner og lukker to verdener. " Strædet , der forbinder Sortehavet med Marmarahavet . Istanbul har en vigtig strategisk rolle i både militære og kommercielle. Det Gyldne Horn , en langstrakt arm af Bosporus anses for at være en af ​​de bedste naturlige havne i verden. Navnet kommer fra Det Gyldne Horn , den romerske og senere byzantinske herskere, som de demonstrerede deres magt og rigdom. The Imperial Palace er et symbol på . The Bosphorus strækker sig over en længde på ca 31 km . I den smalleste del af Bosporus kan findes på begge sider af banken et fort . På den asiatiske side , Anadolu Hisari slot bygget i det 14. århundrede . Rumeli Hisari borg på den europæiske side blev bygget i det 15. århundrede på blot fire måneder. Begge slotte overvåget skibstrafikken . I dag findes i slottet Rumeli Hisari udendørs koncerter .
Seværdigheder i Istanbul
Sultan ahmet moskeen, kendt i Europa som " Den blå moske" er et af de få muslimske bedehuse i hele verden, med seks minareter. Kun den største moské i Mekka har syv minareter. Navnet " Blå Moské " refererer til de karakteristiske blå og hvide fliser , der dækker den øverste væg og kuplen. Sultan Ahmed -moskeen er imponerende, især som bevis på islamisk arkitektur og kunst i almindelighed. Det "blå moske " er placeret på Sultanahmet Square.
Topkapi Palace var det 15. til det 19. århundrede , sæde for magt mægtige osmanniske sultaner . Med opførelsen af det enorme palads blev startet kort efter erobringen af ​​Konstantinopel ( 1453 ), og opførelsen varede omkring 13 år . Beboere i slottet var bl.a. Sultan Mehmet II og flere osmanniske sultaner , de boede her i rigdom.
I dag er Topkapi-paladset huser en værdifuld samling af inmens porcelæn poster, tøj , våben og historiske manuskripter og portrætter. Også et besøg til den berygtede tidligere harem af Topkapi Palace værd. Her boede omkring 1200 harem damer.
Den skæbne Hagia Sophia imponerende afspejler virkningen af ​​de skiftende tider i Istanbul . Bygget som en kristen kirke , Hagia Sophia tjente som en moske og nu et museum . Byggeriet tog fem år at gennemføre , kuplen har en imponerende højde på 56 meter . Som " den ottende vidunder i verden" er et mesterværk af byzantinsk arkitektur. Samtidig var det den største kirke i kristenheden . Konverteringen fra kirke til moske fandt sted i årene efter erobringen af ​​Konstantinopel af osmannerne . Beslutningen om at ændre kirken til et museum , tog Atatürk .
Dolmabahce-paladset blev besat i mange år af Atatürk . I November 1938 Atatürk døde bag murene af slottet . Dolmabahce Palace blev bygget i perioden mellem 1843 og 1856 under regeringstid af Abdülmecit I. Paladset består af ikke mindre end 285 værelser, 46 værelser , 68 toiletter og seks badeværelser . Interiøret består af værdifulde tæpper og andre luksusvarer. Imponerende er en 4.500 -pund lysekrone , med sine 750 stearinlys. Chora Kloster siden sin renovering i 1948 som et museum . Særligt interessant er de mange mosaikker og fresker skildrer bibelske scener med Kristus og Jomfru Maria på billeder.
Sultan Süleyman moskeen anses af mange som den smukkeste moské i byen.
 Sultan Suleyman moskeen

 Sultan Suleyman moskeen bygget mellem 1550 og 1557 , var ansvarlig for hans stjerne arkitekt Sinan . Moskeen er et mesterværk af osmannisk arkitektur .
I det historiske centrum af Istanbul er Kapali Carsi , det bliver betragtet som verdens største ( 200.000 m²) og ældste basar . Besøgende kan forvente en kæmpe " labyrint " af forskellige indkøbscentre. Butikker er ordnet efter sektor , som er sædvanlige i en basar . Du kan købe smukke smykker .