Skiløb og svømning i det tyrkiske feriested Saklikent

 Saklikent
Det er sandt, at du kan stå på ski i Saklikent skiområde i morgen, men det er kun delvist rigtigt, at du kan svømme i havet om eftermiddagen. Temperaturerne har faktisk faldet celcius på den tyrkiske riviera under 20 grader om vinteren og vandtemperaturer endnu lavere. Skiområdet ligger i Bey-bjergene 1.850 meter over havets overflade, omkring 50 km fra Antalya, i den vestlige del af Taurus bjergene. Det højeste punkt er Kizlar over 3000 meter. Herfra har du en fantastisk udkig Antalya og havet.



Skisportsstedet selv er placeret på den nordlige side af bjerget, således du kan stå på ski langt i april. Skråninger af forskellige sværhedsgrader sikre gode betingelser for begyndere og øvede.
Sådan kommer du til Saklikent? Tag et billigt fly til Antalya, med en leje bil kan du nå det skiområde i en time, det er hovedsagelig fordi ruten er på dårlige veje. Kig før du tror bilen lige efter den tekniske tilstand af bilen og kontrollere dækkene især. Skiområdet er et par hoteller og et lille supermarked. Der er en skiskole og skileje.