Agva ferie på den tyrkiske Sortehavskyst

Agva er et ferieparadis! Især feriegæster fra Istanbul bruger deres ferie her, eller ophold for en weekend i Agva. Betagende hvide sandstrande, hvorfor går alle til de steder, hvor det er så travlt? I Agva finder du rig vegetation og et mildt klima, bortset fra at du hurtigt kan komme til Danmark i Danmark og derefter på ferie i Agva 100 km væk.

Agva ideelle feriemål for afslapning.

Hvis du leder efter diskoteker og natteliv, hvor du kan gøre sjov tidligt om morgenen, finder du i Agva forgæves. I højsæsonen er der helt sikkert sjovt, men generelt slapper du af her. Moodiness er bredt skrevet i Agva. Kaffehaver, gode seafoodrestauranter og en god atmosfære i havnen, som er Agva.

Hver aften sejler fiskebådene og tilbyder dig et smukt spektakel og ikke kun for de fiskere, der er til stede på molen. I mellemtiden er børnene i internet cafe. Højdepunktet er imidlertid de lange strande, den smukke bugt samt to små floder, hvor du kan sejle med båd. De fleste boliger ligger ved havnefronten og tilbyder oprindelig enkelhed i stedet for luksus.

For nylig er der bygget flere feriekomplekser, nogle kan kun nås med båd. I Agva er der omkring 2.500 indbyggere, men om sommeren er det muligt for turister og dagsgange at nå 15.000, heldigvis strande er stadig ikke overfyldte. Kanoer, vandcykler og både kan lejes. Sportsfiskere, vandentusiaster, vandrere og cyklister og naturlige solbadere får deres greb. Vandrere finder i det smukke skovlandskab, vandfald og bugter.

Hvis du vil have historiske seværdigheder. I nærheden finder du ruiner som: Hisar Tepe citadel, Inkese og Gürlek pits eller bjergkværnen i Sungurlu.
Øst for Agva er der tre maleriske fiskerbyer kaldet Kerpe, Kefken og Karasu.